ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ούμα Θέρμαν: Ο Ταραντίνο παραλίγο να με σκοτώσει (vid)

Ούμα Θέρμαν: Ο Ταραντίνο παραλίγο να με σκοτώσει (vid)
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η μούσα του Κουέντιν Ταραντίνο και star του Χόλιγουντ Ούμα Θέρμαν απασφάλισε για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν των σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και τον σκηνοθέτη του Kill Bill στη συνέντευξη της στους New York Times.

Δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ούμα Θέρμαν, οι ταινίες "Pulp Fiction" και "Kill Bill" είχαν την σκηνοθετική υπογραφή του Κουέντιν Ταραντίνο και την παραγωγή είχε αναλάβει ο Γουάινστιν.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη της η Θέρμαν υποστηρίζει ότι ο Ταραντίνο αδιαφόρησε για την επίθεση που είχε δεχθεί από τον Γουάινστιν. "Το παραμέρισε λέγοντας 'Φτωχέ μου Χάρβεϊ, προσπαθεί να έχει κορίτσια που είναι πολύ καλά για εκείνον'" λέει.

Το 2001, καθώς εκείνη επέμεινε, ενοχλημένη από την παρουσία του Γουάινστιν στο Φεστιβάλ των Καννών, ο σκηνοθέτης φαίνεται πως συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα των καταγγελιών σε βάρος του παραγωγού. "Κατάλαβε, μίλησε στον Χάρβεϊ" προσθέτει.

Κατόπιν ο ιδρυτής της εταιρείας Miramax ζήτησε συγγνώμη στην ηθοποιό. "Το βλέμμα του είχε αλλάξει, η επιθετικότητα είχε μετατραπεί σε ντροπή" είπε η Θέρμαν προτού αποκαλύψει ένα ακόμη μελανό σημείο από τα χρόνια συνεργασίας της με τον Ταραντίνο.

Η Ούμα Θέρμαν κατήγγειλε τις ενέργειες του Ταραντίνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Kill Bill: Vol. 2" (2004), κάνοντας λόγο για μια βίαιη συμπεριφορά, στα όρια του σαδισμού.

Η ηθοποιός δεν ήθελε να οδηγήσει η ίδια το μπλε της αυτοκίνητο στη γνωστή σκηνή όπου ξανασυναντάται με τον Μπιλ, καθώς ένας υπάλληλος της ομάδας παραγωγής την είχε προειδοποιήσει ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση.

Αρνούμενος να ζητήσει μία κασκαντέρ, ο σκηνοθέτης υποχρέωσε την Θέρμαν να οδηγήσει το αυτοκίνητο, όπως καταγγέλλει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Η πρωταγωνίστρια είχε ένα σοβαρό ατύχημα, νόμιζε ότι δεν θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει τα πόδια της. Έως σήμερα αισθάνεται ακόμη πόνους στον αυχένα και τα γόνατα. "Καβγαδίσαμε άσχημα, τον κατηγόρησα ότι προσπάθησε να με σκοτώσει".

"Προσωπικά, μου πήρε 47 χρόνια για να σταματήσω να δικαιολογώ τους ανθρώπους που είναι σκληροί απέναντί σου με το άλλοθι ότι τα κάνουν όλα από αγάπη για σένα. Μου πήρε τόσο πολύ γιατί πιστεύω ότι από μικρά κορίτσια μας μαθαίνουν να νομίζουμε ότι η σκληρότητα και η αγάπη έχουν κάποιου είδους σύνδεση και αυτό ακριβώς πρέπει να λήξουμε στις μέρες μας. Παράλληλα νιώθω ότι είμαι ένας από τους λόγους που ένα νέο κορίτσι θα μπει μόνο του σε ένα δωμάτιο όπως έκανα εγώ στα 16 μου χρόνια. Ο Κουεντίν είχε τον Χάρβεϊ ως παραγωγό του ‘Kill Bill,’ μίας ταινίας που μιλάει για γυναικεία χειραφέτηση. Και όλα τα κορίτσια αυτά πήγαν σαν πρόβατα στο σφαγείο…" τόνισε.

https://www.instagram.com/p/Bb2h0hBlV3T

ΔΗΜΟΦΙΛΗ