ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δύο χρόνια καθαρή: η κόρη του Κερτ Κομπέιν μιλάει πρώτη φορά για τον εθισμό

Δύο χρόνια καθαρή: η κόρη του Κερτ Κομπέιν μιλάει πρώτη φορά για τον εθισμό

Εδώ και δύο χρόνια η Φράνσις Μπιν Κομπέιν (Frances Bean Cobain), η 25χρονη κόρη του Κερτ Κομπέιν και της Κόρτνεϊ Λοβ έχει καταφέρει και έχει νικήσει τη μάχη με τα ναρκωτικά. Η κόρη του frontman των Nirvana γιόρτασε τη νίκη της με ανάρτηση στο Instagram.

Η Φράνσις Μπιν έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου οι ουσίες, οι εθισμοί και οι καταχρήσεις της κόστισαν σχέσεις ωστόσο πλέον η καλλιτέχνης απόγονος του Κομπέιν νιώθει έτοιμη να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

"Αυτή η στιγμή είναι αντιπροσωπευτική του ποιά είμαι σήμερα, στις 13 φεβρουαρίου 2018. Είναι μια στιγμή σημαντική καθώς σηματοδοτεί το δεύτερο χρόνο μου που ζω νηφάλια. Το γεγονός ότι είμαι καθαρή δεν είναι κάτι γνωστό σε όλους, έτσι το θέλησα. Ωστόσο νομίζω είναι πιο σημαντικό να βάλω στην άκρη τον φόβο μήπως με επικρίνετε, με παρεξηγήσετε ή με κατηγοριοποιήσετε ως ένα πολύ συγκεκριμένο στερεότυπο" γράφει για την αποφαση της να μιλήσει ανοιχτά.

"Επιθυμώ το ταξίδι ζωής μου να είναι διαφωτιστικό ή ακόμη και να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις. Είναι μια καθημερινή μάχη που πρέπει να δίνεις ενάντια σε όλα όσα επώδυνα, τραγικά, περίεργα σου έχουν συμβεί ή πρόκειται να σου συμβούν" αναφέρει.

Υπενθυμίζοντας ότι οι τάσεις αυτοκαταστροφής και οι καταχρήσεις είναι μια εύκολη φυγή από τον πόνο η Κομπέιν αναφέρει ότι τόσο για εκείνη όσο και για τους ανθρώπους στη ζωή της η απόφαση να καθαρίσει από ουσίες ήταν σωτήρια. "Ο τρόπος που φροντίζουμε το σώμα μας επηρεάζει το πώς φροντίζουμε τις ψυχές μας. Είναι αλληλένδετα. Πρέπει να είναι" γράφει.

https://www.instagram.com/p/BfJMmZ-DSUm

Η Κομπέιν συνεχίζει το μήνυμα της μιλώντας για έννοιες και ποιότητες που θέλει να ανακαλύψει ξανά. "Θέλω να αφοσιωθώ στην αφθονία ευτυχίας, ευγνωμοσύνης, ενσυνείδησης, συμπόνοιας, συμπάθειας, δύναμης, φόβου, απώλειας, σοφίας, γαλήνης και τα μυριάδες ανακατωμένα συναισθήματα που νιώθω. Αυτά με πληροφορούν ποιά είμαι, ποιές είναι οι προθέσεις μου, ποια θέλω να γίνω και με αναγκάζουν να αναγνωρίσω τα όρια και τα περιθώρια μου. Αγκαλιάζω τα λάθη μου και αναλαμβάνω κάθε ευθύνη γιατί έτσι μαθαίνω τι σημαίνει να ζεις" τονίζει.

Η Κομπέιν και ο σύντροφος της εδώ και ένα χρόνο Μάθιου Κουκ ταξιδεύουν καθαροί και ως άλλοι ροκ σταρ μιλάνε για "ειρήνη", "αγάπη" και "συμπάθεια" -ίσως οι νέοι χίπις είναι οι απόγονοι της ροκ.

https://www.instagram.com/p/BZ131GwhrzL

ΔΗΜΟΦΙΛΗ