ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

House of Cards: χωρίς Κέβιν Σπέισι το trailer της κυριαρχίας της Άντεργουντ (vid)

House of Cards: χωρίς Κέβιν Σπέισι το trailer της κυριαρχίας της Άντεργουντ (vid)

Μετά τις πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Κέβιν Σπέισι η σειρά House Of Cards επιστρέφει στη μικρή οθόνη για τον τελευταίο κύκλο της μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Ο Σπέισι πλέον είναι παρελθόν για τους παραγωγούς της μετά τις κατηγορίες του Άντονι Ραπ ότι τον παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Ο ηθοποιός πλέον δεν είναι πρωταγωνιστής της σειράς που έδωσε τον πρώτο ρόλο στη γυναίκα της οικογένειας των Άντεργουντ. Την Κλερ Άντεργουντ που την υποδύεται η Ρόμπιν Ράιτ.

Στο νέο trailer της σειράς που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ η Άντεργουντ είναι το αφεντικό και "τώρα μόλις ξεκινάνε όλα".

Ο έκτος και τελευταίος κύκλος του House of Cards βρίσκει την Άντεργουντ στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί σε οχτώ μόνο επεισόδια αντί για τα δεκατρία.

Ο βραβευμένος με δύο 'Οσκαρ Κέβιν Σπέισι έχει απολυθεί από το Νetflix. Μετά την καταγγελία από τον Ραπ οκτώ συνεργάτες από το House of Cards κατηγόρησαν τον Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση και στις καταγγελίες τους έκανα λόγο για ένα εργασιακό περιβάλλον "τοξικό".

Ένα αρπακτικό στο Ηοuse of Cards αποκαθηλώθηκε

Κανείς από τους οκτώ συνεργάτες δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, καθώς φοβούνται για ενδεχόμενα αντίποινα.

Ωστόσο, ένας πρώην βοηθός παραγωγής εκμυστηρεύεται το χρονικό της παρενόχλησης, που συνέβη σε αρχική σεζόν της σειράς. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο και όδευαν προς γύρισμα στη Βαλτιμόρη.

"Ήταν ένας άντρας σε ισχυρή θέση, ενώ εγώ κάτι σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης" είπε ένας από τους οκτώ συνεργάτες του Σπέισι που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του καθώς φοβάται για αντίποινα. Ο ίδιος εξομολογήθηκε αποκλειστικά στο CNNi το περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης όταν βρισκόταν στο ίδιο αμάξι με τον Σπέισι.

Ο Σπέισι οδηγούσε όταν ξαφνικά και χωρίς καμία άδεια, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι μου. Σοκαρίστηκα" είπε. Όταν οι δύο άντρες έφτασαν στον προορισμό τους ο Σπέισι "τον στρίμωξε, του μπλόκαρε την έξοδο και του επιτέθηκε σεξουαλικά". "Του είπα ότι δεν είμαι εντάξει με αυτό και δεν αισθάνομαι άνετα" συμπληρώνει. Η οργισμένη αντίδραση του Σπέισι ήταν να αποχωρήσει από τα γυρίσματα προκαλώντας αναστάτωση και προβληματισμό σε πολλούς.

"Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά ήταν ρουτίνα για τον Κέβιν Σπέισι και εκμεταλλευόταν τη θέση του για τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα πολύ τοξικό περιβάλλον για τους νέους άνδρες που συναναστρέφονταν μαζί του" προσθέτει ένα από τα οκτώ θύματα του Σπέισι και βοηθός παραγωγής στη σειρά.

Επιπλέον πρώην εικονολήπτης της σειράς υπογράμμισε ότι "είδε αρκετές φορές τον ηθοποιό να παρενοχλεί συναδέλφους, αφού τα αγγίγματα συνέβαιναν σε ανοιχτούς χώρους και όλοι μπορούσαν να το δουν".

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς η συμπεριφορά του Σπέισι δεν ήταν εκδηλη. Ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει συνεχίζοντας την υποκριτική αντίδραση του Χόλιγουντ στην κουλτούρα βιασμού που το έχει γιγαντώσει.

Ο Κέβιν Σπέισι φέρεται να έχει ήδη αναζητήσει βοήθεια και θεραπεία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που εξαπέλυσαν εναντίον του αρκετοί άντρες.

Εκπρόσωπος του ηθοποιού ανέφερε πως "παίρνει τον απαιτούμενο χρόνο για έλεγχο και θεραπεία" χωρίς να διευκρινίσει ποιο είδος θεραπείας.

kevin1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ