ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The World Islands: με τη συνδρομή και της Λίντσεϊ Λόχαν το Ντουμπάι γεμίζει με 300 τεχνητά νησιά

The World Islands: με τη συνδρομή και της Λίντσεϊ Λόχαν το Ντουμπάι γεμίζει με 300 τεχνητά νησιά

Το φιλόδοξο project The World ή the World Islands (ο Κόσμος) επιστρέφει στην επικαιρότητα. Το εντυπωσιακό σύμπλεγμα 300 τεχνητών νησιών στο Ντουμπάι που σχηματίζουν τον παγκόσμιο χάρτη ήταν ένα σχέδιο που είχε μπει στα συρτάρια για περίπου 10 χρόνια. Τώρα η κατασκευάστρια εταιρεία έβγαλε το σχέδιο από τα συρτάρια και ξεκίνησε πάλι να προωθεί την κατασκευή με τις ευλογίες, και τη συνδρομή όπως λέει η ίδια, της Λίντσεϊ Λόχαν.

Σύμφωνα με την Guardian, το 2003 είχαν μεταφερθεί 320 εκατομμύρια κυβικά μέτρα άμμου και 25 εκατομμύρια τόνοι βράχων είχαν τοποθετηθεί για την κατασκευή των νησιών. Οι εργάτες έβαλαν την τελευταία πέτρα τον Ιανουάριο του 2008.

Στη συνέχεια η κρίση που χτύπησε το Ντουμπάι έβαλε τα σχέδια στο συρτάρι, απογοητεύοντας επενδυτές και αγοραστές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αν και ακατοίκητα κάποια από τα νησιά είχαν ήδη πουληθεί.

Σε πρώτη φάση αναβιώνουν τα σχέδια για την ολοκλήρωση και την αξιοποίηση των νησιών της Ευρώπης. Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο κτηματομεσίτης Τζόζεφ Κλίντιστ, μιλώντας για την "Καρδιά της Ευρώπης", το σχέδιο του είναι να δημιουργήσει τεχνητή χιονόπτωση στα έξι αυτά τεχνητά νησιά όλον τον χρόνο.

Καθένα από αυτά θα είναι εμπνευσμένο από μερικές από τις πιο γοητευτικές τοποθεσίες, όπως είναι τα ελβετικά σαλέ στις Άλπεις, τα αυστριακά κάστρα και κάποια ρωσικά παλάτια. Η φιλοδοξία του είναι να είναι έτοιμα και κατοικήσιμα μέχρι τη Διεθνή Έκθεση του Ντουμπάι το 2020.

Λίντσεϊ Λόχαν όπως Ντόναλντ Τραμπ

Σύμμαχος της εταιρίας η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν που ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός εκ των νησιών του κόσμου.

Η Λόχαν αποκάλυψε τα νέα επιχειρηματικά της σχέδια σε συνέντευξη της στη Ουέντι Ουίλιαμς τον Ιανουάριο.

Η Λόχαν αποκάλυψε ανάμεσα σε άλλα ότι θέλει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στην Ελλάδα με ένα δεύτερο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο αλλά και να σχεδιάσει το δικό της Νησί Λόχαν στο σύμπλεγμα του Ντουμπάι.

Στη συνέντευξη της στην εκπομπή Wendy Williams Show, η 31χρονη ηθοποιός είπε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για τον σχεδιασμό ενός από τα νησιά που θα δημιουργηθούν στο the World Islands.

"Έχω διάφορα project που τρέχουν εκεί επειδή μου αρέσει να είμαι απασχολημένη. Οπότε ναι, θέλω να σχεδιάσω αυτό το νησί- το νησί Λόχαν. Θα εξαφανίσω από την υφήλιο το όνομα Τραμπ και θα το αντικαταστήσω με το Λόχαν" είπε η ηθοποιός χαριτολογώντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ