ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει συμπόνοια

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει συμπόνοια
REUTERS/Kevin Lamarque

Ορκισμένος εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έκανε ακόμη μια επίθεση στον πρόδερο των ΗΠΑ τη στιγμή που ο Τραμπ πραγματοποιούσε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Λος Άντζελες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Ντε Νίρο που βρισκόταν στην πόλη μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Fulfillment Fund, μιας οργάνωσης που προωθεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση και βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να επιτεθεί στον Τραμπ.

Στην ομιλία του ο Ντε Νίρο δήλωσε ότι "η εκπαίδευση σε κολέγια είναι σημαντική, αλλά η εκπαίδευση χωρίς ανθρωπιά είναι αμάθεια. Κοιτάξτε τον Πρόεδρό μας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, έχει λάβει ποιοτική εκπαίδευση, αλλά παραμένει ανόητος".

Όταν ένας από τους ακροατές αντέδρασε ακούγοντας το όνομα τού Τραμπ ο ηθοποιός είπε: "όχι, μη γιουχάρεις μωρό μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό, συγγνώμη. Δεν έχει καμία αίσθηση ανθρωπιάς ή συμπόνιας".

Στη συνέχεια ο ηθοποιός είπε ότι δεν προσπαθεί να μετατρέψει ένα μη πολιτικό γεγονός σε πολιτικό.

"Ωστόσο όσο η ηγεσία της χώρας μας είναι τόσο φρικτή και τόσο διεφθαρμένη, θα μιλάω ανοιχτά όπου βρίσκομαι. Η σιωπή σε κάνει συνένοχο και απόψε, είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί η πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως παπαγαλία, έναν τρόπο να αποκτάς χρήματα σε βάρος των κορόιδων".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ