ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τίνα Τάρνερ: η ενδοοικογενειακή βία & η συγχώρεση

Τίνα Τάρνερ: η ενδοοικογενειακή βία & η συγχώρεση

Η ντίβα της μουσικής σκηνής Τίνα Τάρνερ έχει μεγαλώσει. Πιο σοφή, πιο δυνατή και μεγαλόθυμη η Τάρνερ εξομολογήθηκε ότι πλέον έχει συγχωρήσει τον πρώην σύζυγο της Άικ Τάρνερ για τον εφιάλτη του συζυγικού τους βίου.

"Έχω κάποια ηλικία, τον έχω συγχωρήσει, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να τον έβαζα ξανά στη ζωή μου" εξομολογείται η 78χρονη Τάρνερ. "Μου ζήτησε να κάνουμε μαζί ακόμη μία τουρνέ, και αρνήθηεκ. Ο Άικ δεν είναι κάποιος που μπορείς να συγχωρήσεις και να του πεις να "ξαναπεράσει" μέσα. "Είναι όλα παρελθόν, όλα τα έχω ξεχάσει" είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο των Τάιμς του Λονδίνου.

Η ντίβα της ποπ κουβαλούσε στην πλάτη της χρόνια κακομεταχείρισης από τον Άικ που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και έντεκα χρόνια. Η Τάρνερ εξομολογήθηκε όμως ότι η σκέψη του είναι ακόμη μαζί της.

"Δεν ξέρω τι σημαίνουν τα όνειρα. Τα όνειρα είναι ακόμα εκεί - όχι η βία, ο θυμός. Αναρωτιέμαι αν, μέσα μου, κρατάω ακόμα κάτι απ' αυτά" είπε.

Τα αίματα στο λευκό ταγιέρ

Το 1976, η Τίνα εμφανίστηκε σε ένα Ramada Inn του Ντάλας, με αίματα πάνω στο λευκό ταγέρ που φορούσε. Η σκηνή έγινε διάσημη στη βιογραφική ταινία για την Τίνα What's Love Got to Do With It?. Οι δυό τους χώρισαν και το διαζύγιο βγήκε το 1978.

Στην αυτοβιογραφία του, το 2001, με τίτλο Takin Back My Name, ο Άικ εν μέρει παραδέχθηκε τη βίαιη συμπεριφορά του, γράφοντας: "ναι, χαστούκισα την Τίνα. Υπήρχαν στιγμές που, χωρίς να σκέφτομαι, με μπουνιά την έριξα στο πάτωμα. Αλλά δεν την έδειρα ποτέ".

Αυτόνομη και μόνη η Τάρνερ ακολούθησε μια σπουδαία σόλο καριέρα και καθιερώθηκε ως βασίλισσα της μουσικής σκηνής.

"Δεν μου άρεσαν τα μπλουζ γιατί δεν μου άρεσε αυτό για το οποίο τραγουδούσαν. Το μπλουζ μπορεί να σε ρίξει, λίγο... Το I Can't Stand the Rain είναι μπλουζ, και όλα τα τραγούδια του Τόνι Τζο Ουάιτ είναι μπλουζ, αλλά ένα είδος μπλουζ με ανεβασμένο ρυθμό, ένα είδος φίνου μπλουζ. Αυτή ήταν η αλλαγή στη ζωή μου, να χαίρομαι να τραγουδάω" εκμυστηρεύεται η Τίνα Τάρνερ για το νέο μουσικό κεφάλαιο στη διαχρονική καριέρα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ