ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βγάλε το σκασμό! Ο Σον Πεν εξοργίζει το κίνημα #MeToo με ένα ποίημα

Βγάλε το σκασμό! Ο Σον Πεν εξοργίζει το κίνημα #MeToo με ένα ποίημα

Ο Σον Πεν θέλει να είναι πλέον συγγραφέας. Αφού ξεκαθάρισε στην πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ότι "δεν διασκεδάζει πλέον να συνεργάζεται με άλλους" ο Πεν επέλεξε να "κλείσει" το πρώτο του μυθιστόρημα με ένα ποίημα αντί επιλόγου που πυροδότησε πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και τους υποστηρικτές του κινήματος #MeToo.

Στο καινούργιο του βιβλίο "Bob Honey Who Just Do Stuff" ο Σον γράφει: "Once crucial conversations/Kept us on our toes;/Was it really in our interest/To trample Charlie Rose?" (Κάποτε, κρίσιμες συζητήσεις/μας κρατούσαν σε εγρήγορση/Ήταν όντως προς το συμφέρον μας/Να ποδοπατήσουμε τον Τσάρλι Ρόουζ;)".

"Where did all laugh go?/Are you out there Louis C.K.?" (Πού πήγε όλο το γέλιο/Είσαι εκεί έξω, Λούις Σι Κέι;)" συνεχίζει.

Τόσο ο Τσάρλι Ρόουζ όσο και ο Λούις Σι Κέι έχουν κατηγορηθεί για ανάρμοστη σεξιστική συμπεριφορά. O πρώτος το έχει αρνηθεί.

Στη συνέχεια ο Πεν επιτίθεται στο κίνημα #MeToo. "And what's with this 'Me Too'?/This infantilizing term of the day/Is this a toddler's crucade?/Reducing rape, slut-shaming, and suffrage to reckless child's play?" (Και τι είναι αυτό με το 'Me Too';/Αυτόν τον όρο του συρμού που όλα τα κάνει παιδαριώδη/Είναι η σταυροφορία ενός νήπιου;/Yποβαθμίζοντας τον βιασμό, το να λες την άλλη "πόρνη" και το δικαίωμα ψήφου σε ένα απερίσκεπτο παιδικό παιχνίδι;)" γράφει.

"Αυτό είναι ένα ποίημα για τον Σον Πεν. ΒΓΑΛΕ-ΤΟ-ΣΚΑΣΜΟ" έγραψε η @carlyjennifer ως απάντηση στο νεόκοπο συγγραφέα και η Cher αμφισβητεί τη δημοφιλία του "λογοτέχνη".

Το βιβλίο του Πεν έχει διχάσει τους λογοτεχνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, όπως και ο δημιουργός του.

Ο μεν Σάλμαν Ρούσντι έγραψε "μοιάζει να είναι λάθος το να πεις ότι μια τόσο δυστοπική νουβέλα είναι τόσο μεγάλη απόλαυση να τη διαβάσεις, αλλά όντως έτσι είναι. Υποψιάζομαι ότι ο Τόμας Πίντσον και ο Χάντερ Σ. Τόμσον θα το λάτρευαν αυτό το βιβλίο".

Από την άλλη, στη στήλη βιβλιοκριτικής των Τάιμς της Νέας Υόρκης αναρωτήθηκαν: "Τι είναι αυτό που έκανες αυτή τη φορά, Σον Πεν; Τι είναι αυτό το πράγμα σε σχήμα βιβλίου που βρίσκεται μπροστά μας;".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ