ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εισαγγελέας εξετάζει καταγγελία κατά του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση

Εισαγγελέας εξετάζει καταγγελία κατά του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση
EPA/JASON SZENES/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εισαγγελέας του Λος Άντζελες εξετάζει καταγγελία για σεξουαλική επίθεση με δράστη τον διάσημο ηθοποιό, Κέβιν Σπέισι, σύμφωνα με το CNNi.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ενημέρωσε την Τετάρτη πως η έρευνα κατά του ηθοποιού έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017. Εξετάζεται περιστατικό που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια τον Οκτώβριο του 1992, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας πηγής.

Ο ειδικός εισαγγελέας της κομητείας που αναλαμβάνει υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων έλαβε τον φάκελο της υπόθεσης στις 5 Απριλίου και τον εξετάζει.

Εκπρόσωπος τύπου του εισαγγελικού γραφείου επιβεβαίωσε στο CNNi ότι ο εισαγγελέας έλαβε τον φάκελο στις αρχές του μήνα, ενώ ο δικηγόρος του Χολιγουντιανού αστέρα δεν απάντησε σε ερωτήσεις του αμερικάνικου δικτύου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έξι μήνες μετά τις καταγγελίες κατά του Σπέισι για απόπειρα αποπλάνησης του 14χρονου, Anthony Rapp, το 1986.

Ο Rapp, ο οποίος είναι πλέον 46 ετών, είχε καταγγείλει πως ο 26χρονος – τότε – Σπέισι επιχείρησε να τον αποπλανήσει.

Κέβιν Σπέισι: λουκέτο στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του για νέους στη Βρετανία

Ο ηθοποιός είχε απαντήσει στις δημόσιες καταγγελίες του 46χρονου μέσω twitter, δηλώνοντας «τρομοκρατημένος από την ιστορία του» και τονίζοντας πως ο ίδιος δεν θυμάται το περιστατικό.

«Αλλά, αν τότε συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω μία ειλικρινή συγνώμη», είχε γράψει ο ηθοποιός τονίζοντας πως οι πράξεις του – αν έγιναν – θα πρέπει να ήταν αποτέλεσμα μέθης. «Λυπάμαι πολύ για τα συναισθήματα που περιγράφει ότι κουβαλούσε τόσα χρόνια».

Λίγες μέρες μετά τις αρχικές καταγγελίες, μέλος της παραγωγής του «House of Cards», τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Σπέισι, προχώρησε σε ακόμη μία καταγγελία, μιλώντας στο CNNi.

House of Cards: χωρίς Κέβιν Σπέισι το trailer της κυριαρχίας της Άντεργουντ (vid)

Στην πορεία ακολούθησε και τρίτη καταγγελία. Μία παρουσιάστρια ειδήσεων ισχυρίστηκε πως ο Σπέισι επιτέθηκε στον γιο της το 2016.

Ο ηθοποιός απολύθηκε από την τηλεοπτική σειρά και δεν έχει καμία δημόσια εμφάνιση έκτοτε.

Kevin Spacey sexual assault case under review, Sandra Gonzalez, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ