ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων με την καλύτερη μπαγκέτα σε όλο το Παρίσι

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων με την καλύτερη μπαγκέτα σε όλο το Παρίσι

"Συγχαρητήρια στον Μαχμούντ Μ΄σεντί, αρτοποιό #Paris14 που κέρδισε χθες βράδυ το Μεγάλο Βραβείο της καλύτερης παρισινής μπαγκέτας", έγραψε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό στο Twitter ανακοινώνοντας το τρόπαιο στον ταλαντούχο φούρναρη που αποθεώνουν οι εραστές της μπαγκέτας στην πόλη του φωτός.

Ο φούρναρης Μ΄σεντί Ένα αρτοποιείο στο 14ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας κέρδισε το 24ο Μεγάλο Bραβείο της καλύτερης μπαγκέτας της πρωτεύoυσας και κατά συνέπεια θα είναι ο προμηθευτής άρτου του Μεγάρου των Ηλυσίων για ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος του Παρισιού.

Ο Μ΄σεντί, του οποίου ο φούρνος βρίσκεται επί της λεωφόρου Ρασπάιγ 215, γίνεται ο προμηθευτής του προέδρου της Δημοκρατίας για ένα χρόνο, όπως το θέλει η παράδοση.

"Μπράβο στον Μαχμούντ Μ΄σεντί που θα προμηθεύει το Μέγαρο των Ηλυσίων για ένα χρόνο", αναφέρει το μήνυμα της Ινταλγκό.

Ο δεξιοτέχνης αρτοποιός διαδέχεται τον Σαμί Μπουατούρ, συνάδελφό του στο 8ο διαμέρισμα, που είχε κερδίσει στον διαγωνισμό του 2017.

Live à Paris

Η γενιά των millennials έχει επαναπροσδιορίσει πόσο cool και hip είναι τα ψώνια σε υπαίθριες αγορές.

Η υπαίθρια αγορά Marche de Clignancourt είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο παζάρι στην πόλη του Παρισιού. Από το 1880 μέχρι και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο το επισκέπτονται με σκοπό να βρουν εκεί όσα δεν υπάρχουν στα καταστήματα της πόλης. Εκεί θα βρείτε κυρίως έπιπλα αντίκες από το 1960 ή το 1970, όταν επικρατούσε το ρετρό ακόμη και στα πιο αριστοκρατικά διακοσμημένα σπίτια, καθώς και μια ποικιλία κρυστάλλινων αντικειμένων. Το αξιοσημείωτο αυτής της αγοράς είναι πως στην πραγματικότητα αποτελείται από 15 μικρότερες, διαφορετικές αγορές. Μπορείς επίσης, να απολαύσεις ένα Burger και μπύρες, στο μικρό La Buvette.

Στην πιο vintage υπαίθρια αγορά του Παρισιού μπορείς να βρεις από γραμμόφωνο του 1600 μέχρι μεταχειρισμένα All Stars. Η λέξη Puces κυριολεκτικά, σημαίνει παζάρι ενώ σε ελεύθερη μετάφραση, αποτελεί συνώνυμο της αναζήτησης μικρών θησαυρών.

Παρόλα αυτά, το Marché aux Puces είναι κάθε άλλο παρά παζάρι. Όσο η αγορά των vintage αντικειμένων τόσο για το σπίτι, όσο και για την ντουλάπα σας θεωρείται "το παλιομοδίτικο που πήρε ζωή", τόσο η Marché aux Puces θα αποτελεί έναν μικρό… παράδεισο για τους επισκέπτες της.

Μικρότερη από την παραπάνω, αλλά η αρχαιότερη και πιο χρωματιστή από όλες, η υπαίθρια αγορά στο Vernaison αποτελείται από 300 κιόσκια. Παρόλα αυτά, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις αγορές σας, διότι δεν είναι όλα τα αντικείμενα ποιοτικά.

Σε έντονη αντίθεση με τα παραπάνω, η Marche Biron είναι εκλεπτυσμένη και θεωρείται η πιο ακριβή υπαίθρια αγορά στο Παρίσι. Αποτελείται από 200 κιόσκια και έχει μερικά από τα πιο σπάνια και καλά συντηρημένα αντικείμενα. Εάν ο δρόμος σας, σας βγάλει ποτέ προς τα εκεί, να ξέρετε πως όλα αξίζουν ακριβώς όσο τα αγοράζετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ