ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

75 χρόνια χρόνια μετά ο Κέντρικ Λαμάρ γράφει ιστορία με ένα Πούλιτζερ

75 χρόνια χρόνια μετά ο Κέντρικ Λαμάρ γράφει ιστορία με ένα Πούλιτζερ

Ο πιο λυρικός ράπερ των καιρών μας, ο Κέντρικ Λαμάρ, συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο καλλιτέχνης της hip-hop έχει πλέον ανάμεσα στα τρόπαια του και ένα βραβείο Πούλιτζερ με μια ιστορική πρωτεία για τα δεδομένα του θεσμού αλλά και τη μουσική βιομηχανίο.

Καθώς το βραβείο Πούλιτζερ για τη μουσική απονεμήθηκε στον δίσκο του Damn ο Λαμάρ, πολέμιος των αξιών μιας Αμερικής που εξακολουθεί να αποθεώνει τη μισαλοδοξία, σπάει μια παράδοση δεκαετιών -στα 75 χρόνια που απονέμεται το βραβείο ποτέ δεν έχει απονεμηθεί σε καλλιτέχνη που δεν υπηρετεί την κλασική ή την jazz μουσική.

Για την επιτροπή των βραβείων το album του Λαμάρ είναι μια "αριστοτεχνική συλλογή τραγουδιών ενοποιημένη από την ιδιωματική της αυθεντικότητα και το ρυθμικό της δυναμισμό, που μας δίνει γοητευτικές βινιέτες που πιάνουν την πολυπλοκότητα του σύγχρονου αφροαμερικάνικου βίου".

Το Damn που έχει ήδη δικαιωθεί στα Grammy δικαιώνει μια ολόκληρη μουσική βιομηχανία που βρυχάται στα charts.

Ο 30χρονος Λαμάρ έχει ήδη αποσπάσει 12 Grammy στην καριέρα του με το album να είναι το πλέον ευπώλητο του 2017.

Ο ράπερ από το Κόμπτον σήκωσε το τρόπαιο με το τέταρτο μόλις album στην εντυπωσιακή καριέρα του.

Τα βραβεία Πούλιτζερ θεσπίστηκαν το 1917 και η κατηγορία για το album της χρονιάς καθιερώθηκε το 1943. Το βραβείο έχει απονεμηθεί 67 φορές από τότε -με εξαίρεση τις χρονιές 1953, 1964, 1965 και 1981.

Kendrick Lamar – ELEMENT. from Jonas Lindstroem on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ