ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Black Panther: ο υπερήρωας δαμάζει τη Σαουδική Αραβία και γράφει ιστορία

Black Panther: ο υπερήρωας δαμάζει τη Σαουδική Αραβία και γράφει ιστορία

Η επιτυχία στα ταμεία του Black Panther είναι εκρηκτική, η επιδραστικότητα όμως της ταινίας της Marvel που αποθέωσε η αφροαμερικανική κοινότητα και ο κόσμος όλος -εκτός της Κίνας που βρήκε την ταινία πολύ "σκοτεινή"...- ξεπερνάει τα σύνορα και γράφει ιστορία. Ο "Μαύρος Πάνθηρας" θα προβληθεί σήμερα στη Σαουδική Αραβία ύστερα από 35 χρόνια απαγορεύσης των κινηματογράφων.

Η ταινία της Marvel κάνει πρεμιέρα θα βγει σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Σαουδικής Αραβίας, μετά την άρση της 35χρονης απαγόρευσης των κινηματογράφων στο ισλαμικό βασίλειο.

Η AMC Entertainment Holdings, η αμερικανική αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών η οποία ανήκει στον όμιλο Dalian Wanda, ήταν η πρώτη που εξασφάλισε την άδεια για να ανοίξει κινηματογράφους στη χώρα.

Σε συνέντευξη στο CNN, ο διευθύνων σύμβουλος της AMC Άνταμ Άρον επιβεβαίωσε ότι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Σαουδικής Αραβίας είναι η "Black Panther."

Οι σαουδαραβικές αρχές συμφώνησαν να ανοίξουν το πρώτο κινηματογράφο στην περιοχή που αποτελεί το χρηματοπιστωτικό κέντρο της πρωτεύουσας Ριάντ.

Οι κινηματογραφόφιλοι στη Σαουδική Αραβία θα είναι σε θέση να δουν χαρακτηριστικές ταινίες του Χόλιγουντ στο νέο σινεμά ενώ τα στούντιο του Χόλιγουντ έχουν προβάλει εδώ και καιρό τις ταινίες τους σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο Άρον.

Το βασίλειο διέθετε ορισμένους κινηματογράφους τη δεκαετία του 1970, στη συνέχεια όμως τους έκλεισε. Το 2017, οι αρχές ανακοίνωσαν το σχέδιο για αδειοδότηση κινηματογράφων το 2018 σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Το υπουργείο Ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι 350 κινηματογράφοι με 2.500 αίθουσες αναμένεται να ανοίξουν σε διάφορες πόλεις έως το 2030.

Ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο περιλαμβάνει το άνοιγμα 40 κινηματογράφων σε 15 πόλεις την επόμενη πενταετία. Έχουν επίσης ανακοινωθεί σχέδια για την επένδυση 64 δισεκ. δολαρίων στον ψυχαγωγικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας τα επόμενα 10 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ