ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

MTV: ψηφίζει Νέα Υόρκη έναντι του Λος Άντζελες στον ακήρυχτο πόλεμο της showbiz

MTV: ψηφίζει Νέα Υόρκη έναντι του Λος Άντζελες στον ακήρυχτο πόλεμο της showbiz

To ΜΤV ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά στον ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα στις δύο μητροπόλεις των ΗΠΑ. Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες διεκδικούν με λύσσα τα πρωτεία στα μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Με ανακοίνωση του το MTV επιβεβαιώνει ότι φέρνει τα περίφημα Video Music Awards (VMA) πίσω στη Νέα Υόρκη.

Η προσεχής τελετή απονομής τους στις 20 Αυγούστου μετά τη διεξαγωγή της στο Λος 'Αντζελες πέρυσι, επιβεβαιώθηκε από τον όμιλο Viacom όπου ανήκει το μουσικό και τηλεοπτικό δίκτυο MTV.

Η τελετή θα γίνει στο Radio City Music Hall, στη μυθική αίθουσα της Νέας Υόρκης που έχει φιλοξενήσει τον θεσμό αυτό 11 ακόμη φορές.

Η απόφαση της Viacom είναι μια νίκη για τη Νέα Υόρκη στη μάχη για τη διοργάνωση των σημαντικών τελετών απονομής βραβείων που η αμερικανική πολιτιστική πρωτεύουσα φιλοξενεί μαζί με το Λος Αντζελες.

Ωστόσο τα μουσικά Βραβεία Γκράμι επέλεξαν την πόλη των αγγέλων, το Λος Άντζελες. Εκεί θα πραγματοποιείται η τελετή απονομής των βραβείων της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ τουλάχιστον έως το 2022.

Αυτή είναι η 17η φορά από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός το 1984 που η διοργάνωση πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Η πρώτη φορά ήταν στη βραδιά των εγκαινίων, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1984.

Νίκη του Μπιλ ντε Μπλάζιο

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά media η συμφωνία είναι μια νίκη για τον δημοκρατικό δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο που επανεξελέγη στο αξίωμα για μια δεύτερη τετραετή θητεία, κερδίζοντας το 66,1% των ψήφων, το Νοέμβριο του 2017.

Παρά τη μικρή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ο 56χρονος Ιταλοαμερικανός υποψήφιος, ο οποίος αυτοπροβλήθηκε ως υπερασπιστής των Νεοϋορκέζων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

"Αν στραφείς κατά των αξιών της γενέτειράς σου, η πόλη σου θα αντισταθεί" σχολίασε ο ντε Μπλάζιο αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο που κατάγεται από τη Νέα Υόρκη. "Θα υπερασπιστούμε το σύστημα υγείας μας. Θα υπερασπιστούμε τους μετανάστες μας (…) Όταν δέχονται επίθεση οι μετανάστες, δεχόμαστε επίθεση εμείς!" υπογράμμισε. Ο ντε Μπλάζιο εξελέγη για πρώτη φορά το 2013 και είναι ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών που κέρδισε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έπειτα από 20 χρόνια.

Αν και έχει δεχθεί επικρίσεις για την πολύ αριστερή του πολιτική, που πλησιάζει περισσότερο τον Μπέρνι Σάντερς παρά τη Χίλαρι Κλίντον, θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι θα επανεκλεγεί στη δημαρχία της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ, όπου ζουν 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι και διαθέτει προϋπολογισμό 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ντε Μπλάζιο, που είναι παντρεμένος με Αφροαμερικανή, χρησιμοποιεί σε όλες του τις ομιλίες κάποιες λέξεις στα ισπανικά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των μαύρων και των ισπανόφωνων, που αποτελούν το 53% των Νεοϋορκέζων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ