ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βeyoncé: έσπασε κάθε ρεκόρ στο YouTube ως χρυσή Ολυμπιονίκης του live streaming

Βeyoncé: έσπασε κάθε ρεκόρ στο YouTube ως χρυσή Ολυμπιονίκης του live streaming

Υπάρχουν οι καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας και υπάρχει και η Βeyoncé. Η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του πρόσφατου Coachella δεν κατάφερε μόνο να κερδίσει κοινό και κριτικούς με την εμφάνιση της που θεωρείται ήδη ιστορική για τα δεδομένα του φεστιβάλ μουσικής στο Ίντιο της Καλιφόρνια. Πέρασε και στην ιστορία του YouTube ως η γυναίκα με τις περισσότερες θεάσεις της live streaming επέλασης της στα χρονικά της πλατφόρμας.

Η υπεροχή της Bey ξεπερνάει κατά πολύ τη χωρητικότητα των 99.000 θεατών του Coachella. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του YouTube που μετέδωσε σε live-streaming την εμφάνιση της η Βeyoncé καθήλωσε 498.000 θεατές από όλο τον κόσμο μπροστά την οθόνη τους.

Ο αριθμός των επισκεπτών online ανέδειξαν το Coachella στο πιο δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ που προβλήθηκε ποτέ στο YouTube αλλά και τη Βeyoncé στην απόλυτη βασίλισσα του live-streaming.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου 41 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τη ζωντανή αναμετάδοση του Coachella από το YouTube από 232 χώρες.

Η Beyoncé πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη μαύρη καλλιτέχνης που πρωταγωνίστησε στο Coachella από την ίδρυση του.

Η Bey τίμησε την αφροαμερικανική κοινότητα από τη μεγάλη σκηνή αναφερόμενη σε ιστορικά κολλέγια, πανεπιστήμια, φιγούρες και ακτιβιστές της μαύρης Αμερικής.

Επιπλέον ο όρος Beychella, ένα λογοπαίγνιο των λέξεων Coachella και Beyonce, αναφέρθηκε στο Twitter περισσότερες από 2.2 εκατομμύρια φορές.

Μια "μητέρα" για όλους

Μετά το φόρο τιμής που απέτισε σε ιστορικά σχολεία μαύρων στις ΗΠΑ η Bey ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100.000 δολάρια σε τέσσερα πανεπιστήμια στα οποία συνήθως φοιτούν μαύροι φοιτητές.

Η σουπερστάρ τραγουδίστρια ανακοίνωσε το πρόγραμμα Scholars Award Program για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 μέσα από την πρωτοβουλία της BeyGOOD. Σχεδιάζει να δώσει από 25.000 δολάρια στα πανεπιστήμια Tuskegee, Bethune-Cookman, Xavier University of Louisiana και Wilberforce. Ένας μαθητής από κάθε σχολείο θα λάβει τα χρήματα.

Η τραγουδίστρια ξεκίνησε το πρόγραμμα Formation Scholars Awards πέρυσι, υποστηρίζοντας δημιουργικές και τολμηρές νέες γυναίκες για να γιορτάσει την επέτειο του ενός έτους από την κυκλοφορία του άλμπουμ της "Lemonade".

Πάντως, η βασίλισσα της μουσικής σκηνής και ο σύζυγός της, ράπερ Τζέι Ζι έχουν αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες στο παρελθόν για την υποστήριξη νέων μαύρων και για την κατάχρηση της αστυνομικής εξουσίας σε βάρος μαύρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ