ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποιος ήταν ο DJ Avicii - Οι πέντε μεγάλες επιτυχίες του

Ποιος ήταν ο DJ Avicii - Οι πέντε μεγάλες επιτυχίες του
Facebook/Avicii

Σε ηλικία 28 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ομάν, ο διάσημος Σουηδός Dj Avicii

Ο -κατά κόσμον- Τιμ Μπέργκλινγκ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1989 στη Στοκχόλμη.

Η καριέρα του εκτοξεύθηκε το 2011, όταν σε ηλικία μόλις 22 ετών κατέλαβε την έκτη θέση στο Top 100 DJs του DJ Magazine. Το 2012, κατατάχθηκε ακόμη ψηλότερα, στο Νο 3.

Το "Levels", που περιλάμβανε ένα sampling από το κομμάτι "Something's Got a Hold on Me" της Etta James, έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ και έφτασε στην κορυφή των charts σε δεκάδες χώρες, το 2011. Κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το "True" το 2013 και το "Stories", το 2015.

Ο Avicii είχε συνεργαστεί με διάσημους μουσικούς. Το 2010, κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο "Don't Hold Back". Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso. Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι "Sunshine", με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με το συγκρότημα Coldplay, τον Santana, τη Madonna, τους Daft Punk κ.α. Το 2016 ανακοίνωσε ότι σταματά τις περιοδείες. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεών του εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Πέντε μεγάλες επιτυχίες του

  • "Avicii vs Lenny Kravitz - Superlove"
  • "Avicii & Sebastien Drums - My Feelings For You"
  • "Avicii - Wake Me Up"
  • "Avicii - Waiting For Love"
  • "Avicii - Addicted To You"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ