ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

400 χρόνια δουλείας είναι επιλογή: ο Κάνιε Ουέστ προκαλεί

400 χρόνια δουλείας είναι επιλογή: ο Κάνιε Ουέστ προκαλεί

Μετά τα αποθεωτικά σχόλια και την εκτίμηση του για τον "δράκο ενέργειας" Ντόναλντ Τραμπ ο Κάνιε Ουέστ συνεχίζει να προκαλεί με όλα όσα λέει. Μιλώντας στο ΤΜΖ ο Ουέστ αναφέρθηκε στην ελευθερία που νιώθει κάνοντας ό,τι του λένε να μην κάνει και την "επιλογή" της αφροαμερικανικής κοινότητας να είναι υποδουλωμένη στους λευκούς.

"Λένε για δουλεία επί 400 χρόνια... Επί 400 χρόνια; Αυτό μου ακούγεται σαν επιλογή" είπε. "Ήταν σαν να μας είχαν κλειδώσει τα μυαλά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη 'φυλακή' επειδή ο όρος 'δουλεία' συνδέεται άμεσα με τους μαύρους. Η δουλεία είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της μαύρης φυλής όπως το Ολοκαύτωμα με τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που μας, μαύρους και λευκούς, σε μια φυλή, την ανθρώπινη" είπε ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, Ουέστ.

Ως απάντηση στα σχόλια του ο δημοσιογράφος του ΤΜΖ Βαν Λέιθαν είπε: "Ενώ εσύ φτιάχνεις μουσική και απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις κερδίσει όντας μια καλλιτεχνική ιδιοφυία, εμείς οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε καθημερινά απειλές για τη ζωή μας" είπε ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ λέγοντας ότι ο Ουέστ δεν "σκέφτεται καθόλου" πριν μιλήσει.

Ο Ουέστ δικαιολόγησε την επίθεση φιλίας στον Τραμπ λέγοντας ότι "απελευθερώθηκε μέσα του καθώς έκανε κάτι που όλοι του έλεγαν να μην το κάνει".

Τα social media υπογράμμισαν το παράλογο στις δηλώσεις του για το παρελθόν της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ της υποδούλωσης και του ρατσισμού.

"Ο Κάνιε είναι μια επικίνδυνη καρικατούρα ενός 'ελεύθερα σκεπτόμενου' μαύρου των ΗΠΑ" σχολίασε η Symone D. Sanders του CNN στο Twitter.

"Ειλικρινά αηδιάζω, έχει τελειώσει για μένα. Επίσης (δεν το πιστεύω ότι γράφω κάτι τέτοιο): η Δουλεία δεν ήταν καμία επιλογή.

"Η δουλεία δεν ήταν επιλογή αλλά να δίνεις σημασία σε όσα λέει ο Ουέστ είναι" πρόσθεσε ο Russ Bengtson.

Επιπλέον ο Ουέστ αποκάλυψε στο TMZ ότι εθίστηκε σε συνταγογραφημένα φάρμακα το 2016, όταν και αναγκάστηκε να ακυρώσει το τελευταίο μέρος της “Pablo” περιοδείας του. W

"Αγαπάω τον Τραμπ" υπενθύμισε. "Ο Τραμπ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους για τον κόσμο της ραπ" πρόσθεσε σε μια εμφάνιση που μοιάζει ύποπτα προκλητική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ