ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: ο Τζ.Ρ. Ρ. Μάρτιν για τα prequels του ΗΒΟ

Game of Thrones: ο Τζ.Ρ. Ρ. Μάρτιν για τα prequels του ΗΒΟ

Ο επινοητής του Ουέστερος, ο συγγραφέας της εποποιίας φαντασίας Game Of Thrones Tζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν έκανε μερικές αναγκαίες όπως τις όρισε ο ίδιος διευκρινίσεις για το επόμενο βιβλίο του γύρω από τη μυθολογία των βασιλείων και των δράκων τους.

Ο Μάρτιν έδωσε εξηγήσεις για το νέο του πόνημα "Φωτιά & Αίμα" που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι "δεν είναι μυθιστόρημα" και "δεν είναι παραδοσιακό αφήγημα".

"Ορισμένοι από τους θαυμαστές μου εξέφρασαν αντιρρήσεις για τον όρο 'ψευδής ιστορία' τον οποίο είχα χρησιμοποιήσει σε πιο παλιά ποστ στο μπλογκ μου, αναφερόμενος στα 'Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα', 'Οι Γιοί των Δράκων' κα" έγραψε ο Μάρτιν.

"Πολύ καλά. Αντί γι αυτό, ας βαφτίσουμε αυτή την ιστορία 'επινοημένη ιστορία'. Το βασικό σημείο είναι το σκέλος 'ιστορία'. Εγώ ο ίδιος λατρεύω να διαβάζω εκλαϊκευμένες ιστορίες, κι αυτό ήταν ο στόχος μου εδώ. Όχι ιστορικό μυθιστόρημα, όχι φαντασία, όχι... κάτι που μοιάζει με τη μνημειώδη, αλλά θαυμαστά διασκεδαστική, τετράτομη ιστορία της δυναστείας των Plantagenets (σ.σ. την γνωρίζουμε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο) που έγραψε ο Τόμας Μπ. Κοστέιν. Αλλά με δράκους. Ανέφερα τους δράκους;" συνέχισε.

"Άρα, όχι μυθιστόρημα. Είναι σαφές σ' όλους; Αν και εδώ υπάρχουν αρκετές ιστορίες για είκοσι μυθιστορήματα: μάχες, αιματοχυσία, προδοσίες, αγάπη, πόθος, τρόμος, θρησκευτικοί πόλεμοι, πολιτική, αιμομιξία, ιστορικός αναθεωρητισμός, όλα αυτά τα διασκεδαστικά" πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Τον τόμο θα κοσμούν πάνω από 75 μαυρόασπρες εικόνες του Νταγκ Ουίτλι, μια από τις οποίες μπορούμε να δούμε στο μπλογκ του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι "κανείς δεν είναι σίγουρος" κατά πόσον κάποια από τις prequels του Game of Thrones που έχει προγραμματίσει η HBO θα βασίζονται στο "Φωτιά & Αίμα" -και δεν του επιτρέπεται να πει, άλλωστε.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς προορίζεται να επιστέψει στις οθόνες το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ