ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζέιμι Όλιβερ: «ναυάγιο» αλά Ιταλικά & εξοστρακισμός από τη Rich List λόγω Brexit

Tζέιμι Όλιβερ: «ναυάγιο» αλά Ιταλικά & εξοστρακισμός από τη Rich List λόγω Brexit

Ο master chef της Βρετανίας είναι γυμνός. Τα οικονομικά προβλήματα έφεραν τον chef Τζέιμι Όλιβερ για πρώτη φορά εκτός της λίστας των ισχυρών Rich List 100 της εφημερίδας The Sunday Times.

Ο διάσημος σεφ βρέθηκε εκτός καθώς η αλυσίδα των εστιατορίων του συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο σεφ από το Essex δεν είναι ανάμεσα στους ισχυρούς της Βρετανίας από το 2010.

Τα προβλήματα του Βρετανού σεφ οφείλονται στην απόπειρα του να χτίσει μια ιταλική αυτοκρατορία γεύσης με αλυσίδα εστιατορίων που όμως δεν απέφεραν τα κέρδη που ο ίδιος επιθυμούσε.

Μέχρι σήμερα η αλυσίδα του Όλιβερ μετράει ζημίες £ 71,5 εκατ ενώ στο προσωπικό του μόνο οφείλει £ 2,2 εκατ.

Τον Ιανουάριο ο Όλιβερ ανακοίνωσε ότι κλείνει 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόρια του. Ο ίδιος έχει προχωρήσει και στην αναστολή της έκδοσης του περιοδικού του Jamie ήδη από το 2017.

Το κλείσιμο των εστιατορίων κοστίζει τη δουλειά σε 200 εργαζόμενους.

Ο Όλιβερ κατηγόρησε το Brexit για τις οικονομικές δυσκολίες που κλυδωνίζουν την αυτοκρατορία του καθώς η υποβάθμιση της λίρας έναντι του ευρώ αύξησε το κόστος αγοράς των πρώτων υλών από την Ιταλία αλλά και το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων του.

Τον περασμένο μόλις μήνα ο celebrity σεφ δήλωσε ότι θα μπορούσε να "συνταξιοδοτηθεί με μεγάλη του χαρά" μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, ενοχλημένος από τις επιθέσεις στο πρόσωπο του από πολλά media που τον αποκαλούν "καιροσκόπο", "κερδοσκόπο" ή και τα δύο.

Στη σκιά ενός διατροφικού σκανδάλου που συγκλόνισε

Τον Ιανουάριο του 2018 ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο συγκλόνισε τη Βρετανία όταν αποκαλύφθηκε ότι εταιρία διανομής κρεάτων που προμήθευε με μπριζόλες μπαρ και εστιατόρια σε όλη τη χώρα, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις υγιεινής στους χώρους αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της.

Οι αρχές διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων και αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας και διανομής κρεάτων μέχρι νεοτέρας.

Αρκετοί επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με την εταιρεία διανομής κρεάτων, ανάμεσα σε αυτούς και ο Όλιβερ που προμηθευόταν υλικά για την προβληματική αλυσίδα εστιατορίων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ