ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ξέρουμε ποιοι είστε»: Η Άζια Αρτζέντο προειδοποιεί όσους έχουν παρενοχλήσει γυναίκες

«Ξέρουμε ποιοι είστε»: Η Άζια Αρτζέντο προειδοποιεί όσους έχουν παρενοχλήσει γυναίκες
REUTERS/Regis Duvignau

Η Ιταλίδα ηθοποιός, Άζια Αρτζέντο, μία από τις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ των Καννών χθες Σάββατο ότι μεταξύ των παρευρισκόμενων υπάρχουν και άλλοι που έχουν επιτεθεί σεξουαλικά εναντίον γυναικών.

Η Αρτζέντο, μία από τις γυναίκες τις οποίες επικαλέστηκε ο Ρόναν Φάροου στο δημοσίευμά του στο περιοδικό New Yorker τον Οκτώβριο, κατήγγειλε ότι ο Γουάινστιν τη βίασε στη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών το 1997, όταν ήταν 21 ετών.

Ο Γουάινστιν αρνείται τις κατηγορίες και ένας δικηγόρος του έχει απαντήσει ότι οι ισχυρισμοί της Αρτζέντο είναι ψευδείς.

«Το 1997 έπεσα θύμα βιασμού από τον Χάρβεϊ Γουάνστιν. Ήμουν 21 ετών. Το φεστιβάλ αυτό ήταν το πεδίο που κυνηγούσε», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός, ντυμένη στα μαύρα, στη διάρκεια ομιλίας της πριν την απονομή των βραβείων.

«Θα ήθελα να προβλέψω κάτι: ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα είναι ξανά ποτέ καλοδεχούμενος εδώ», πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/Bi-HqWeHYXb

«Μια ολόκληρη κοινότητα του γύρισε την πλάτη, ακόμη και εκείνοι που ποτέ δεν επέκριναν τις πράξεις του», συνέχισε η Αρτζέντο, ενώ κατήγγειλε: «Και μεταξύ σας, στο κοινό, υπάρχουν αυτοί τους οποίους θα πρέπει να δείξουμε με το δάκτυλο εξαιτίας της συμπεριφορά σας απέναντι στις γυναίκες, μια συμπεριφορά ανάξια αυτής της βιομηχανίας, οποιασδήποτε βιομηχανίας».

«Γνωρίζετε ποιοι είστε, αλλά το πιο σημαντικό, γνωρίζουμε εμείς ποιοι είστε», κατέληξε η Αρτζέντο εν μέσω χειροκροτημάτων. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να ζείτε ατιμώρητοι», υπογράμμισε προτού υψώσει τη γροθιά της σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ