ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρεκόρ Γκίνες: 881.470 τουβλάκια συνθέτουν τη μεγαλύτερη ανθισμένη κερασιά του κόσμου

Ρεκόρ Γκίνες: 881.470 τουβλάκια συνθέτουν τη μεγαλύτερη ανθισμένη κερασιά του κόσμου

Μπορεί οι τουρίστες ανά τον κόσμο να συρρέουν στην Ιαπωνία με ακρίβεια για να απολαύσουν τη θεαματική έφοδο της άνοιξης που φέρνει χρώμα και άνθη στις κερασιές της όμως για τους ανθρώπους των Ρεκόρ Γκίνες μια ανθισμένη κερασιά φτιαγμένη από τουβλάκια κερδίζει στα σημεία.

Ως απάντηση στη σύντομη περίοδο της ανθοφορίας που είναι τόσο σύντομη ώστε πολλοί επισκέπτες στη χώρα να χάνουν το Hanami (τη γιορτή της κερασιάς) μία κερασιά υπόσχεται να είναι ανθισμένη όλον τον χρόνο.

Φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τουβλάκια LEGO, η κερασιά παραγγέλθηκε από το θεματικό πάρκο LEGOLAND Japan για τα πρώτα γενέθλια του.

Με ύψος σχεδόν 4,3 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρων αυτή η βάρους 3,3 τόνων κατασκευή καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως "η μεγαλύτερη ανθισμένη κερασιά από τουβλάκια LEGO".

Σχεδιάστηκε στην Τσεχία και μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία, όπου χρειάστηκαν περισσότερες από 6.500 ώρες για να συναρμολογήσουν τα 881.470 τουβλάκια.

Πλήρης, με γρασίδι στη βάση της, μεγάλα κλαδιά, έναν θόλο από άνθη κερασιάς και ιαπωνικά φαναράκια (όλα φτιαγμένα με LEGO) για να φωτίζουν το δέντρο όταν πέσει το σκοτάδι η κερασιά των ρεκόρ είναι για πάντα ανθισμένη.

https://www.instagram.com/p/BiTQgV_lrc4
https://www.instagram.com/p/Bg3KuA-lHro
https://www.instagram.com/p/Bg0kOmPlu0J

Γιατί η Ιαπωνία λατρεύει το Hanami

H ανθοφορία των κερασιών στην Ιαπωνία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της άνοιξης. Πρώτα ανθίζουν τα δέντρα στο νησί Kyūshū -κατά το τέλος Μαρτίου-και μετά καθώς ο καιρός ζεσταίνει, σε όλη την χώρα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του "μετώπου της ανθοφορίας" και οι εφημερίδες ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων.

Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλη τη χώρα διάσημα για τα ανθισμένα δέντρα εκπληκτικής ομορφιάς, όπως πάρκα και θρησκευτικοί χώροι, που πλημμυρίζουν με κόσμο αυτή την εποχή.

Οικογένειες διασκεδάζουν τρώγοντας με φίλους και συναδέλφους, ενώ τα βράδια, φέρνουν μπύρες, sake και συσκευές καραόκε για να γλεντήσουν την ομορφιά της φύσης.

Η ενατένιση των ανθισμένων κερασιών ξεκίνησε στην αρχαιότητα όταν οι αριστοκράτες έγραφαν ποίηση και τραγουδούσαν κάτω από τα ανθισμένα δέντρα. Αποτελεί δε το κύριο θέμα πολλών λογοτεχνημάτων, χορών και έργων τέχνης.

Επίσης, το άνθισμα των κερασιών συμπίπτει και με την αρχή της σχολικής χρονιάς στην Ιαπωνία που είναι τον Απρίλιο και όχι τον Σεπτέμβριο όπως σε άλλες χώρες.

Πολλά σχολεία έχουν κερασιές στα προαύλια τους και οι γονείς συνηθίζουν να φωτογραφίζουν να παιδιά τους κατά την είσοδο τους στο σχολείο για πρώτη φορά κάτω από τα ανθισμένα δέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ