ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: στο πλευρό των θυμάτων του μακελειού στη Σάντα Φε

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: στο πλευρό των θυμάτων του μακελειού στη Σάντα Φε

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι στο πλευρό των θυμάτων του μακελειού στο Τέξας και το αποδεικνύει χαμογελώντας δίπλα από ένα κορίτσι που έζησε τον τρόμο και επιβίωσε.

Μια εβδομάδα μετά το μακελειό στο σχολείο της Σάντα Φε όπου ο ελληνικής καταγωγής Δημήτριος Παγουρτζής δολοφόνησε οκτώ μαθητές και δύο καθηγητές αφήνοντας ακόμη 13 τραυματίες ο Τίμπερλεϊκ επισκέφθηκε τη Sarah Salazar.

Ο καλλιτέχνης που περιοδεύει στις ΗΠΑ συμμετέχει έτσι στην καμπάνια για οικονομική βοήθεια για τη μαθήτρια του σχολείου που θα χρειαστεί σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις στην πλατφόρμα GoFundMe.

H Salazar είναι μία επιζήσασα της σφαγής που στοίχειωσε για πάντα το Τέξας.

timberl

@Sonia Lopez-Puentes

Μία εβδομάδα πριν η συνάδελφος του Τίμπερλεϊκ, η Κέλι Κλάρκσον είπε από τη σκηνή των μουσικών βραβείων Billboard Music Awards: "Μου ζήτησαν να ξεκινήσω με ενός λεπτού σιγή αλλά έχω βαρεθεί τόσο πολύ τις στιγμές σιωπής - γιατί δεν φέρνουμε μια στιγμή αλλαγής; Γιατί δεν αλλάζουμε αυτό που συμβαίνει;".

"Πριν ξεκινήσουμε το σόου σήμερα, υπάρχει κάτι που θα ήθελα να πω - θα είναι τόσο δύσκολο για την τραγωδία την Παρασκευή στο Λύκειο της Σάντα Φε" είπε εμφανώς συγκινημένη και συντετριμμένη από την τραγωδία στην πατρίδα της.

"Είμαι κορίτσι από το Τέξας και η πατρίδα μου είχε τόσο πολύ σπαραγμό τη χρονιά που πέρασε. Και για άλλη μια φορά, θρηνούμε περισσότερα παιδιά που πέθαναν χωρίς λόγο. Και απόψε ήθελαν (οι διοργανωτές) να πω - ότι προφανώς θέλουμε να προσευχηθούμε για όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους" ανέφερε.

"Αλλά ήθελαν επίσης να τηρήσω ενός λεπτού σιγή και έχω βαρεθεί τις στιγμές σιωπής! Δεν έχει αποτέλεσμα! Προφανώς. Γιατί λοιπόν να μην προχωρήσουμε σε μία στιγμή δράσης, μια στιγμή αλλαγής. Γιατί δεν αλλάζουμε αυτό που συμβαίνει; Είναι φρικτό. Και οι μαμάδες και οι μπαμπάδες θα πρέπει να μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην εκκλησία, στις κινηματογραφικές αίθουσες, στα club - θα πρέπει να είστε σε θέση να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς αυτό το φόβο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο! Αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τα παιδιά τους, χάνουμε τις κοινότητές μας, χάνουμε τις οικογένειές μας - έχω τέσσερα παιδιά και δεν μπορώ να φανταστώ να δέχομαι αυτό το τηλεφώνημα ή το χτύπημα στην πόρτα. Έτσι, αντί για ενός λεπτού σιγή, θέλω να τους τιμήσω. Ας έχουμε λοιπόν ενός λεπτού δράση - ενός λεπτού αλλαγή" πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κάλεσε στη σκηνή την Αριάνα Γκράντε - της οποίας η ζωή απειλήθηκε από βία όταν τρομοκράτης σκότωσε 22 ανθρώπους μετά τη συναυλία της στο Μάντσεστερ ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

Μήνυση στους γονείς του Παγουρτζή

Μήνυση κατά των γονέων του μακελάρη του Τέξας Δημήτρη Παγουρτζή κατέθεσε η οικογένεια ενός εκ των θυμάτων, ισχυριζόμενη ότι ο πατέρας του 17χρονου δεν φύλασσε σε ασφαλές σημείο τα όπλα του.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν προ ημερών ότι ο Παγουρτζής χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και μια επαναληπτική καραμπίνα που ανήκαν νόμιμα στον πατέρα του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είχαν ανακοινώσει ότι ο πατέρας του Παγουρτζή δεν κλείδωνε τα όπλα του αλλά απλώς τα τοποθετούσε μέσα σε μια ντουλάπα.

Στο Τέξας, όπως και αρκετές άλλες πολιτείες, είναι παράνομο τα όπλα να φυλάσσονται σε χώρους όπου είναι εύκολα προσβάσιμα από άτομα κάτω των 17 ετών.

Παιδιά και έφηβοι απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με όπλα, παρά μόνο εάν είναι παρόντες ή γονείς τους ή εάν έχουν πάει για κυνήγι.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι οι γονείς παραβιάζουν αυτόν τον νόμο και ένα παιδί τραβήξει τη σκανδάλη, τότε οι ενήλικες βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμέλημα και μπορεί να φυλακιστούν έως και ένα χρόνο.

Τη μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Παγουρτζή στο λύκειο Σάντα Φε.

Αντίστοιχες μηνύσεις έχουν κατατεθεί από οικογένειες θυμάτων και στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε μακελειά σε σχολεία.

Οι γονείς του Στόουν ισχυρίζονται, επίσης, ότι η μητέρα και ο πατέρας του Παγουρτζή δεν ενημέρωσαν τον κόσμο για τις «επικίνδυνες τάσεις» του 17χρονου και δεν φρόντισαν να του παράσχουν ψυχιατρική βοήθεια.

Ο Nicholas Poehl, δικηγόρος της οικογένειας Παγουρτζή, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι χειρίζεται μόνο την υπόθεση του 17χρονου και αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση.

Δεν γνώριζε, επίσης, εάν οι γονείς του Παγουρτζή σκόπευαν να ζητήσουν τη βοήθεια κάποιου άλλου δικηγόρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ