ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: από τον Καναδά ο ύμνος της Εθνικής Πορτογαλίας

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: από τον Καναδά ο ύμνος της Εθνικής Πορτογαλίας

Mια απροσδόκητη συνέργεια στα γήπεδα της Ρωσίας με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη.

Ο Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, Σον Μέντες αποκάλυψε ότι το τραγούδι του "In My Blood" είναι ο επίσημος ύμνος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πορτογαλίας που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη στη Μόσχα.

Ο Μέντες μοιράστηκε με υπερηφάνεια την είδηση στο Twitter, προσθέτοντας σύνδεσμο με βίντεο της ομάδας και την ανανεωμένη έκδοση του τραγουδιού, στο οποίο εμφανίζεται να τραγουδάει μερικούς από τους στίχους στα πορτογαλικά.

Όποιος αναζητά τη σχέση του Μέντες με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, η απάντηση είναι ότι ο γεννημένος στο Τορόντο ποπ σταρ έχει πορτογαλικές ρίζες (ο πατέρας του μετανάστευσε στον Καναδά από την Πορτογαλία, από την πόλη Αλγκάβρε).

Στην πραγματικότητα ο τραγουδιστής δήλωσε στο Billboard ότι πάντα υποστηρίζει την ομάδα της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ.

Οικογενειακή υπόθεση

"Υποστηρίζω την Πορτογαλία και την Αγγλία λόγω των γονιών μου, οι οποίοι κατάγονται από τις δύο χώρες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο είμαι πάντα με την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και ίσως η προσωπικότητα που με εμπνέει περισσότερο" εξήγησε ο Μέντες, ο οποίος επίσης έπαιζε ποδόσφαιρο στα παιδικά του χρόνια.

Η ανταπόκριση στο Twitter ήταν έντονη και οι Πορτογάλοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου είναι ενθουσιασμένοι με τον ύμνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Μέντες.

Εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν ήταν οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας (η πορτογαλική είναι επίσης η γλώσσα της Βραζιλίας), οι οποίοι έσπευσαν να "τρολάρουν" τον Σον Μέντες με διάφορα memes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ