ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

TIME: δείτε 958 drones να γράφουν ιστορία με ένα εξώφυλλο hi tech (vid)

TIME: δείτε 958 drones να γράφουν ιστορία με ένα εξώφυλλο hi tech (vid)

Mετά το ρηξικέλευθο εξώφυλλο του National Geographic που κήρυξε τον πόλεμο στο πλαστικό μια άλλη έκδοση, το έγκριτο περιοδικό ΤΙΜΕ,  εντυπωσιάζει με το ευφυέστατο εξώφυλλο της που αφιερώνει στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα drones.

Ομολογουμένως πρωτότυπο, θεαματικό το εξώφυλλο του TIME για το θεματικό τεύχος-αφιέρωμα του φετινού Ιουνίου στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής.

Οι μηχανικοί πληροφορικής της Intel συνεργάστηκαν στενά με το περιοδικό για να δημιουργήσουν αντίγραφο του εμβληματικού τίτλου και περιγράμματος - σε κόκκινο χρώμα - του εξωφύλλου, χρησιμοποιώντας drones που σχημάτισαν το λογότυπο τον Μάϊο στον ουρανό του Φόλσομ στην Καλιφόρνια.

Ακριβώς 958 drones της Intel προγραμματίστηκαν στη συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου που το TIME χρησιμοποιεί στο εξώφυλλό του.

Η ομάδα των τεχνικών, μαζί με τις εταιρείες Astraeus Aerial Cinema Systems και L.A. Drones συγκεκριμενοποίησαν σε υπολογιστή τη θέση των drones πριν τα στείλουν να πετάξουν στον νυχτερινό ουρανό.

Κρατώντας στη σωστή γωνία μια εναέρια κάμερα, το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα shows με drones που έχει δει ποτέ η Αμερική.

https://www.instagram.com/p/BjcQeWeHgTn

Από την Ολυμπιάδα στα περίπτερα

H Intel είχε εντυπωσιάσει με τον στόλο των drones της στην ελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στη Νότια Κορέα.

Τα Shooting Stars της εταιρίας προχώρησαν σε μία ακολουθία συγχρονισμένων κινήσεων σχηματίζοντας σύμβολα και εικόνες των χειμερινών αθλημάτων.

Τα drones είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά στο ημίχρονο του Super Bowl στην εμφάνιση της Lady Gaga, αλλά και στο keynote της Intel στη CES τον Ιανουάριο του 2018.

Ο στόλος για τη χειμερινή ολυμπιάδα ήταν 1.218 drones.

Το show είχε εκτελεστεί και βιντεοσκοπηθεί για να προβληθεί καθώς "μία live παράσταση δεν ήταν εφικτή λόγω της περιπλοκότητάς της και του μεγέθους της ομάδας ελέγχου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ