ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άζια Αρτζέντο: Ο Άντονι Μπουρντέν πλήρωσε τον Μπένετ για να μας «αφήσει ήσυχους»

Άζια Αρτζέντο: Ο Άντονι Μπουρντέν πλήρωσε τον Μπένετ για να μας «αφήσει ήσυχους»
Instagram/asiaargento

Η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Άντονι Μπουρντέν φέρεται να ήταν εκείνος που πλήρωσε τα 380.000 δολάρια στον Τζίμι Μπένετ, ο οποίος την κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, όταν εκείνος ήταν 17 ετών. 

Το ποσόν των 380.000 δολαρίων καταβλήθηκε στον Τζίμι Μπένετ, ηθοποιό και μουσικό του αμερικανικού ροκ, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η Άζια Αρτζέντο διέπραξε σεξουαλική επίθεση εναντίον του σε ξενοδοχείο της Καλιφόρνιας το 2013, όπως αποκάλυψαν οι Νew York Times προ λίγων ημερών.

Οι δικηγόροι του Τζίμι Μπένετ περιέγραψαν την συνάντηση στο ξενοδοχείο ως «σεξουαλική επίθεση» που τραυμάτισε τον νεαρό ηθοποιό απειλώντας την ψυχική του υγεία.

Μετά το σκάνδαλο, η ηθοποιός τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοίνωσή της η οποία αναφέρει:

«Αποκηρύσσω το περιεχόμενο του άρθρου που δημοσιεύτηκε στους New York Times που κάνει τον γύρο στα διεθνή μέσα. Σοκαρίστηκα τρομερά διαβάζοντας ειδήσεις που είναι απολύτως ψευδείς. Δεν είχα ποτέ οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με τον Μπένετ. Δεν έχω άλλη επιλογή, από το να υπερασπιστώ με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ τον εαυτό μου. Αυτό που με συνέδεε με τον Μπένετ, ήταν απλά ένα αίσθημα φιλίας, το οποίο τερματίστηκε όταν, λίγο αφού εγώ έκανα τις αποκαλύψεις σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο Μπένετ (ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα), ζήτησε από μένα χρήματα.

Ο Μπένετ είχε μάλιστα κινηθεί δικαστικά στο παρελθόν ενάντια στην ίδια του την οικογένεια, ζητώντας από τους γονείς του εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπένετ γνώριζε ότι ο σύντροφός μου, Άντονι Μπουρντέν, είχε πολλά χρήματα και ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στο κοινό. Ο Άντονι δέχτηκε να δώσει τα χρήματα προκειμένου να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα και επέμενε να διευθετηθεί το όλο ζήτημα ιδιωτικά, κάτι που ήθελε και ο ίδιος ο Μπένετ.

Ο Άντονι Μπουρντέν θεωρούσε τον Μπένετ επικίνδυνο, όπως και τελικά αποδείχτηκε, είναι σαν να επαληθεύεται μετά θάνατον. Αποφασίσαμε λοιπόν από κοινού με τον Άντονι να δείξουμε συμπόνοια στο πρόβλημα του Μπένετ και να ανταποκριθούμε στην έκκλησή του για βοήθεια. Ο Άντονι ανέλαβε να δώσει ο ίδιος τα χρήματα στον Μπένετ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναμπλεκόταν με οποιονδήποτε τρόπο στις ζωές μας».

Την εποχή του περιστατικού, ο Τζίμι Μπένετ ήταν 17 ετών και δύο μηνών και η Άζια Αρτζέντο 37. Στην Καλιφόρνια, η ηλικία συναίνεσης είναι τα 18 χρόνια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η δικηγόρος της Αρτζέντο, Κάρι Γκόλντμπεργκ περιέγραψε το συγκεκριμένο ποσόν ως «βοήθεια προς τον κ. Μπένετ».

Η Ιταλίδα ηθοποιός είναι μία από τις πρώτες που κατηγόρησε δημόσια τον Αμερικανό μεγιστάνα Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό.

Έγινε μία από τις σημαντικές φωνές του κινήματος #MeΤοο αφού διηγήθηκε ότι βιάστηκε από τον παραγωγό του Χόλιγουντ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο φεστιβάλ των Καννών το 1997, όταν εκείνη ήταν 21 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ