ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζάστιν Μπίμπερ: γιατί θέλει να γίνει Αμερικανός πολίτης

Τζάστιν Μπίμπερ: γιατί θέλει να γίνει Αμερικανός πολίτης

Ίσως είναι ήδη παντρεμένος με το ανερχόμενο top model και μέλος της δυναστείας του Χόλιγουντ, τη Χέιλι Μπάλντουιν, ίσως όχι. Πάντως τα νέα δημοσιεύματα θέλουν τον Τζάστιν Μπίμπερ να θέλει την αμερικανική υπηκοότητα για να είναι ένας πολίτης της χώρας που τον αποθέωσε.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ ο Μπίμπερ έχει ήδη καταθέσει αίτηση ώστε να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. Η ιστοσελίδα επικαλείται «πηγές» σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός ποπ σταρ θέλει να αποκτήσει ως δεύτερη υπηκοότητα την αμερικανική, διατηρώντας την καναδική ιθαγένεια.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα η κίνηση του αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ο Μπίμπερ περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στις ΗΠΑ και πλέον οι δεσμοί με τη χώρα θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί καθώς ετοιμάζει τον γάμο του με την Μπάλντουιν.

Βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό People είχε γράψει ότι ο 24χρονος τραγουδιστής και το 21χρονο μοντέλο έχουν ανέβει τα σκαλιά του Δημαρχείου και το ΤΜΖ δημοσίευσε φωτογραφία με τους δυο τους να επισκέπτονται τον χώρο του Δημαρχείου όπου εκδίδονται οι άδειες γάμου.

Ο Τζάστιν γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά την 1 Μαρτίου του 1994, αλλά μετακόμισε στην Ατλάντα όταν ήταν 13 ετών κι από τότε ουσιαστικά έχει εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ.

Πέντε βήματα για μια ιθαγένεια

Για την απόκτηση της υπηκοότητας ο 24χρονος τραγουδιστής θα πρέπει να ακολουθήσει πέντε βήματα:

- Να αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκεται στη χώρα... Ο Τζάστιν διαθέτει πράσινη κάρτα εργασίας.

- Να έχει ξεκινήσει την διαδικασία πολιτογράφησής του. Το κόστος ανέρχεται στα 700 δολάρια.

- Να υποστεί έλεγχο από το FBI και να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

- Να δώσει συνέντευξη για την ιθαγένεια. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και επίσης να αποδείξει ότι γνωρίζει αγγλικά.

- Τέλος να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ