ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Από την Dancing Queen Τερέζα Μέι στον Γιέλτσιν: όταν η πολιτική χορεύει (vids)

Από την Dancing Queen Τερέζα Μέι στον Γιέλτσιν: όταν η πολιτική χορεύει (vids)

«Εάν κινηθούμε όλοι σε διαφορετικές κατευθύνσεις επιδιώκοντας το δικό μας για το τέλειο Brexit, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε χωρίς καθόλου Brexit» είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας  Τερέζα Μέι απευθύνοντας έκκληση στους Συντηρητικούς για ενότητα καθώς η δαμόκλειος σπάθη μιας «χαοτικής» συμφωνίας πνίγει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μέι προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις την τελευταία μέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος που διεξάγεται στο Μπέρμινγχαμ και το έκανε με χορευτικές κινήσεις.

Για ακόμη μια φορά μετά τον «χορό της διπλωματίας» στη Νότια Αφρική σε σχολείο του Κέιπ Τάουν και τον «χορό του πτηνού», μία αναπαράσταση των κινήσεων που κάνουν τα πτηνά στην Αφρική για να ζευγαρώσουν στον οποίο επιδόθηκε στην Κένυα η Μέι έκανε μια αμφιλεγόμενη είσοδο στο συνέδριο υπό τους ήχους του Dancing Queen των Abba.

Συνεχίζοντας μια αμφιλεγόμενη επικοινωνιακή πολιτική συμπάθειας η Μέι είναι η τελευταία ηγέτης που θέλησε να σαγηνέψει τα πλήθη με τις, όχι απαραίτητα και τόσο ρυθμικές, κινήσεις της.

Δεν είναι η μόνη.

Από τον Τζορζ Μπους στον προκάτοχο του Πούτιν, Μπόρις Γιέλστιν που διεκδίκησε (και κέρδισε) δεύτερη θητεία στο Κρεμλίνο χορεύοντας το ρωσικό παραδοσιακό «Καλίνκα» κερδίζοντας το 53% των ψήφων το 1996 η πολιτική θέλει να χορεύει ισορροπώντας επικίνδυνα ανάμεσα στο συμπαθητικό και το γκροτέσκο.

Ωστόσο εαν υπάρχει ένας ηγέτης που μπορεί να κάνει μαθήματα χορού στους άλλους είναι ο Τζάστιν Τριντό που γνωρίζει να χορεύει ως άλλος σταρ του Μπόλιγουντ.

Η χοροεσπερίδα έχει ξεκινήσει και κανείς δεν γνωρίζει τελικά ποιος χορεύει ποιον, σε ποιο ταψί και γιατί. Χορεύετε;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ