ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαρλίζ Θερόν: Το «Black Panther» τής θυμίζει τα παιδικά της χρόνια και το απαρτχάιντ

Σαρλίζ Θερόν: Το «Black Panther» τής θυμίζει τα παιδικά της χρόνια και το απαρτχάιντ

To «Black Panther» είναι το τελευταίο μπλοκμπάστερ της Marvel Studios και η Σαρλίζ Θερόν έχει πολλούς λόγους να συγκινείται όταν το βλέπει. 

Το τελευταίο δημιούργημα των Marvel Studios, το «Black Panther», είναι μία ακόμα ταινία με σούπερ ήρωες. Ή σχεδόν. Επειδή εδώ ο σούπερ ήρωας είναι μαύρος και αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Ιδιαίτερα για ανθρώπους όπως η Σαρλίζ Θερόν, η οποία μίλησε για την ταινία και τα πολύ έντονα συναισθήματα που της προκαλεί.

Όπως είπε, η ταινία ήταν για εκείνη μια συναισθηματική υπενθύμιση του παρελθόντος της - της παιδικής της ηλικίας στη Νότια Αφρική, όταν κυρίαρχο καθεστώς ήταν το απαρτχάιντ.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νότια Αφρική κατά την εποχή του απαρτχάιντ και είμαι μια λευκή Αφρικανή που έζησε και μεγάλωσε κάτω από εξαιρετικά σκοτεινές συνθήκες και αυτό πραγματικά σε σημαδεύει ως άνθρωπο», είπε η Θέρον σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Μάικλ. Μπ. Τζόρνταν στο Variety. Η ηθοποιός δάκρυσε όταν ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν τη ρώτησε πως ένιωσε όταν είδε πρώτη φορά την ταινία «Black Panther». «Είτε ασπάζεσαι ως ιδεολογία το απαρτχάιντ, είτε το αναγνωρίζεις ως ιδεολογία είτε όχι, ζεις μ’ αυτό», συμπλήρωσε.

Η Θερόν είπε ότι ήταν 15 ετών όταν οι νόμοι για το απαρτχάιντ καταργήθηκαν τελικά, αλλά τα αποτελέσματά του στην ίδια εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ