ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άστον Κούτσερ: Κατέθεσε για τη δολοφονία της συντρόφου του από το serial killer του Λος Άντζελες

Άστον Κούτσερ: Κατέθεσε για τη δολοφονία της συντρόφου του από το serial killer του Λος Άντζελες
Genaro Molina/Los Angeles Times via AP, Pool

Τον εφιάλτη της άγριας δολοφονίας της τότε συντρόφου του, Άσλεϊ Έλεριν, από το serial killer του Λος Άντζελες έζησε ξανά στο δικαστήριο ο Άστον Κούτσερ, 18 χρόνια μετά το συμβάν.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2001 ο ηθοποιός είχε ραντεβού με την 22χρονη φοιτήτρια Άσλεϊ Έλεριν στο Χόλιγουντ. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί τον περασμένο Δεκέμβριο και αποφάσισαν να βγουν για ένα πρώτο ραντεβού, αφότου εξακρίβωσαν ότι είναι και οι δύο ελεύθεροι. Ο Άστον Κούτσερ που σήμερα είναι παντρεμένος με την Μίλα Κούνις, κατέθεσε επί 40 λεπτά όλα όσα έγιναν το βράδυ εκείνο, όταν η άτυχη 22χρονη έπεφτε θύμα ενός μανιακού δολοφόνου που τη μαχαίρωσε περισσότερες από 40 φορές.

Ο Άστον Κουτσερ επικοινώνησε με την Έλεριν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ προκειμένου να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Επρόκειτο να την πάρει από το σπίτι της στο Λος Άντζελες, όπου και εμφανίστηκε λίγη ώρα αργότερα. Κανείς όμως δεν απαντούσε στο κουδούνι της εξώπορτας, με τον ηθοποιό να υποθέτει πως η 22χρονη τον είχε κρεμάσει και είχε βγει με την παρέα της.

AP 19122832151307

Ο κατηγορούμενος, Μάικλ Γκαρτζιούλο, παρακολουθεί την κατάθεση του Κούτσερ (Genaro Molina/Los Angeles Times via AP, Pool)

«Υπέθεσα πως είχε βγει και ότι καθώς είχα αργήσει στο ραντεβού μας, ήταν εκνευρισμένη μαζί μου», κατέθεσε ο ηθοποιός. Την επόμενη μέρα, ο Κούτσερ θα μάθαινε από τις ειδήσεις ότι η Ασλεϊ Έλεριν ήταν νεκρή, θύμα ενός άνδρα που διέφευγε ακόμη τότε της σύλληψης.

«Τα αποτυπώματά μου ήταν στην πόρτα και άρχισα να φρικάρω», κατέθεσε στη συνέχεια στο δικαστήριο για την προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα του θύματος, πράγμα που ενδεχομένως να τον καθιστούσε ύποπτο για τον φόνο. Πήγε αμέσως στις Αρχές και ανέφερε όλα όσα γνώριζε για το βράδυ της δολοφονίας της Έλεριν.

AP 19149664630381

(Genaro Molina/Los Angeles Times via AP, Pool)

Το αίμα του θύματος στο χαλί

Μια ακόμη λεπτομέρεια που έχει ενδιαφέρον στην υπόθεση, είναι η κατάθεση του Άστον Κούτσερ για όσα κατάφερε να δει από το παράθυρο του σπιτιού της δολοφονηθείσας. Ο 41 ετών σήμερα ηθοποιός, περιέγραψε πώς προσπάθησε να δει από το παράθυρο του σπιτιού αν η Ελεριν βρισκόταν μέσα σε αυτό. Όπως καταθέτει, παρατήρησε κόκκινους λεκέδες στο χαλί, ωστόσο υπέθεσε πως αυτοί ήταν από κόκκινο κρασί. «Νόμιζα πως αυτό που είδα ήταν κόκκινο κρασί στο χαλί. Δεν με ανησύχησε το γεγονός, καθώς είχα βρεθεί στο σπίτι της κατά τη διάρκεια φοιτητικού πάρτι λίγες μέρες νωρίτερα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα και με βάση τα στοιχεία για την υπόθεση, τα κόκκινα στίγματα που είδε ο Άστον Κούτσερ ήταν το αίμα της Άσλεϊ Έλεριν που είχε δολοφονηθεί λίγη ώρα νωρίτερα μέσα στο σπίτι της. Η 22χρονη φοιτήτρια στο Ινστιτούτο Μόδας του Λος Άντζελες φαίνεται πως είχε μόλις βγει από το ντους, καθώς ετοιμαζόταν για το ραντεβού της με τον Κούτσερ. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ώσπου ο ηθοποιός να βρεθεί στην εξώπορτά της, ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι και την μαχαίρωσε. Το άψυχο σώμα της βρήκε αρκετή ώρα αργότερα η συγκάτοικος της.

Ο serial killer του Λος Άντζελες

Ο Άστον Κούτσερ συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 μαρτύρων για την υπόθεση του serial killer Μάικλ Γκαρτζιούλο που παρακολουθούσε τα θύματά του –όλες νεαρές γυναίκες που ζούσαν κοντά στο σπίτι του– και στη συνέχεια τα μαχαίρωνε μέχρι θανάτου. Ο -24χρονος την ημέρα του φόνου- ψυκτικός συνάντησε πρώτη φορά την Άσλεϊ Έλεριν έξω από το σπίτι της το φθινόπωρο του 2000. Η φοιτήτρια, που εργαζόταν και ως στρίπερ σε μπαρ του Λος Άντζελες, προσπαθούσε να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου της και εκείνος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει.

Σύμφωνα με καταθέσεις φίλων του θύματος, ο δράστης έμενε μόλις στο διπλανό τετράγωνο και συνήθιζε να εμφανίζεται στο σπίτι της ακάλεστος. Μάρτυρας κατέθεσε πως είδε το δολοφόνο να παρακολουθεί το σπίτι της Έλεριν σε περίεργες ώρες.

Ο Γκαρτζιούλο κατηγορείται για μια σειρά από φόνους μεταξύ των οποίων τη δολοφονία της 32χρονης Μαρία Μπρούνο το 2005, αλλά και την απόπειρα δολοφονίας της Μισέλ Μέρφι, η οποία δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι της στη Σάντα Μόνικα το 2008. Τα αποτυπώματά του, που βρέθηκαν στο σημείο των εγκλημάτων οδήγησαν τις αρχές στα ίχνη του, 18 χρόνια μετά τη δολοφονία της Άσλεϊ Έλεριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ