ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σελίν Ντιόν: Η ζωή, τα πάθη και τα σκάνδαλα του άνδρα της, Rene Angelil

Σελίν Ντιόν: Η ζωή, τα πάθη και τα σκάνδαλα του άνδρα της, Rene Angelil
REUTERS/Charles Platiau

Ο René Angelil, μουσικός παραγωγός, ατζέντης, μέντορας και σύζυγος της τραγουδίστριας Celine Dion (Σελίν Ντιόν) πέθανε εχθές όπως κοινοποίησε η ντίβα της βιομηχανίας του θεάματος και βασίλισσα του Λας Βέγκας στο λογαριασμό της στο Τwitter.

Συντετριμμένη η 47χρονη καλλιτέχνης εδώ και χρόνια στάθηκε στο πλευρό του άντρα που ουσιαστικά την επινόησε. Ο Angelil έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 73 χρονών και υπήρξε επί σειρά ετών σύζυγος της Σελίν Ντιόν.

"O René Angelil, πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Las Vegas, μετά από μία μακρά και θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο. Η οικογένεια ζητά η ιδιωτικότητά της να γίνει σεβαστή αυτές τις ώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα" ήταν η επίσημη ανακοίνωση και αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις για τον μεγάλο άντρα πίσω από τη μεγάλη γυναίκα και το μεγαλείο τους αποτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή είναι η ιστορία του(ς)

2016 01 14T215416Z 463734054 TM3EC1E1AGP01 RTRMADP 3 PEOPLE DION

Πηγή:REUTERS

Ο Angelil υπήρξε ο ίδιος pop star στα νιάτα του, συμμετέχοντας στο boyband "Les Baronets" με τους παιδικούς του φίλους Pierre Labelle και Jean Beaulne στο Μοντρεάλ του Καναδά. Γιος Σύρων και Λιβανών μεταναστών ήξερε από νωρίς τι έπρεπε να κάνει έχοντας σαν πρότυπο στην πρώτη του μουσική απόπειρα τους Beatles. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ο Agnelil ξεκίνησε να είναι ένας κυνηγός ταλέντων, ένας ατζέντης καλλιτεχνών.

Ήταν στα τέλη του 80 όταν άκουσε το demo της Σελίν Ντιόν. Αυτός ήταν που ανέλαβε να την εκτοξεύσει στη στρατόσφαιρα. Η ίδια είχε φωνή, δεν είχε όμως τις κατάλληλες γνωριμίες. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο οι γονείς της Ντιόν τον προσέγγισαν για να χτίσουν μια σχέση επαγγελματική αλλά και ερωτική που δημοσιοποιήθηκε όταν η Ντιόν ήταν 19. Για την κυκλοφορία του πρώτου της album, ο μάνατζερ πήρε ένα μεγάλο χρηματικό ρίσκο, πουλώντας υπάρχοντα του. Το στοίχημα όπως αποδείχθηκε έχει κερδηθεί.

Πολλές, και δη κακές γλώσσες, μιλάνε για μια ερωτική σχέση που ξεκίνησε πριν την ενηλικίωση της, όταν εκείνη ήταν 12 και εκείνος 38.

Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος. Ο Angélil, παντρεμένος ήδη δύο φορές, την πρώτη το 1968 με τη Denyse Duquette και δεύτερη το 1974 με την τραγουδίστρια Manon Kirouac, είχε ήδη τρεις απογόνους πριν αποφασίσει να γίνει ο πυγμαλίωνας της. Παντρεύονται σε μια υπερβολικά πλουμιστή τελετή τον Δεκέμβριο του 1994 και η 26χρονη διαφορά ηλικίας τους δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στη σχέση και την καριέρα τους.

Ο γάμος τους στον καθεδρικό ναό του Μοντρεάλ Notre-Dame Basilica στις 17 Δεκεμβρίου μεταδόθηκε στην καναδική τηλεόραση. Η ντίβα φορούσε μια βασιλοπρεπή δημιουργία από μετάξι, πλούσια διακοσμημένη με μαργαριτάρια ραμμένα στο χέρι από τους σχεδιαστές Mirella και Steve Gentile που έβαλαν τις μοδίστρες τους να δουλέψουν για περισσότερες από 1.000 ώρες τη δημιουργία. Το διαμαντένιο περιδέραιο και το πέπλο μήκους 6 μέτρων που κρατούσαν οι οχτώ αδερφές της νύφης ήταν μερικές από τις υπερβολές της βραδιάς. Η τιάρα 3,5 κιλών, φτιαγμένη από 2.000 αυστριακά κρύσταλλα ήταν μια ακόμη.

Απέκτησαν μαζί 3 παιδιά, τον René-Charles Dion Angélil (2001) και τα δίδυμα τους τον Οκτώβριο του 2010. Τα ονόματα τους έχουν αναφορές σε πρόσωπα. Ο ένας βαφτίστηκε Eddy, ένας φόρος τιμής στον συνθέτη περισσότερων από 4.000 μουσικών επιτυχιών Eddy Marnay, ο οποίος και ήταν μουσικός παραγωγός στα πέντε πρώτα album της και ο δεύτερος Nelson, φόρος τιμής στον εμβληματικό αγωνιστή κατά του απαρτχάιντ Nelson Mandela.

Οι περιπέτειες με την υγεία του ξεκίνησαν το 1992, όταν έπαθε καρδιακή προσβολή. Διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα το 1998 και έκτοτε πάλευε με την επάρατη νόσο.

Τα προβλήματα της υγείας του ήταν και εκείνα που τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από ατζέντης της ντίβας τον Ιούνιο του 2014. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ντιόν ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος του συζύγου της ήταν επιθετικός και ο σύζυγος της είχε μόλις κάποιους μήνες ζωής. Τέσσερις μήνες ζωής, όπως αποδείχθηκε καθώς "έφυγε" δύο ημέρες πριν τα 74α γενέθλια του, στις 14 Ιανουαρίου του 2016, αφήνοντας πίσω του τρεις χήρες, έξι παιδιά και εφτά εγγόνια.

2016 01 14T220509Z 1024827305 TM3EC1E1BDR01 RTRMADP 3 USA

Πηγή:REUTERS

Το 2000 η Κορεάτισσα Yun Kyeong Kwon Sung τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. Ο Angélil πλήρωσε $2 εκατομμύρια για να κλείσει την υπόθεση λέγοντας ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό, αυτό το ποσό ήταν η δική του άμυνα απέναντι στην κακή δημοσιότητα που μπορούσε να πληγώσει τη φήμη και την καριέρα τους. Οι Yun και ο σύζυγος της Ae Ho Kwon καταδικάστηκαν το 2005 για εκβιασμό και απόπειρα τους να αποσπάσουν χρήματα από τον Καναδό επαγγελματία του θεάματος.

Δεινός χαρτοπαίκτης, ο Angélil λάτρευε το πόκερ όσο και τη γυναίκα που δημιούργησε. Φήμες τον θέλουν να ποντάρει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα στο καζίνο του Caesars Palace και ακόμη ένα στο Bellagio του Λας Βέγκας.

Η αξία τους δικαιολογεί το χόμπι του. Η Σελίν Ντιόν αξίζει $630 εκατομμύρια στο χρηματιστήριο αξιών του θεάματος ενώ ο εκλιπών άξιζε $400 εκατομμύρια επιπλέον.

Η Ντιόν είχε αποχωρήσει από τη βιομηχανία του θεάματος λίγα χρόνια πριν για να αφοσιωθεί στη θεραπεία του συζύγου της που δεν ήρθε ποτε. Όταν επέστρεψε στο ναό της λάμψης στην Πόλη της Αμαρτίας λίγους μήνες πριν αφιέρωσε τις εμφανίσεις της στον άντρα που ανέλαβε αυτή την άσημη με ταλέντο, τη μικρότερη από τα 14 παιδιά της οικογένειεας, για να την αναδείξει σε μία από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους η περιουσία ενός άλλου εμβληματικού καλλιτέχνη που πέθανε από κακρίνο αυτή την εβδομάδα, του Ντέιβιντ Μπάουι υπολογίστηκε από τους Sunday Times στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγους μήνες πριν η Ντιόν είπε ότι ο Angélil ήθελε να πεθάνει στην αγκαλιά της. Όπως και συνέβη.

Διαβάστε και αυτά

Πέθανε στα 69 του ο Ντέιβιντ Μπάουι

Άλαν Ρίκμαν: Πέθανε ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ