ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

70 χρόνια Nτόλι Πάρτον, η αληθινή ιστορία πίσω από το στήθος

70 χρόνια Nτόλι Πάρτον, η αληθινή ιστορία πίσω από το στήθος
Flickr/Incase

Επιτυχημένη σε όλα, στη μουσική, την ερμηνεία, τη σύνθεση. Τον κινηματογράφο, τις επιχειρήσεις, τις φιλανθρωπίες. Υπερβολική σε κάθε ένα από αυτά.

Η Ντόλι Πάρτον επιμελήθηκε προσεκτικά την περσόνα μια χαζής ξανθιάς με πλούσιο μπούστο αλλά η ιστορία της είναι από εκείνο το υλικό που δίνει αφορμή για ευπώλητες βιογραφίες. “Eίναι πολύ δαπανηρό να υποδύεσαι τη χαζή” έχει πει κάποτε η γυναίκα που έκλεισε τα 70 της χρόνια και αυτή είναι η μεγάλη, πληθωρική σε ιστορίες, ζωή της.

Η Ντόλι Πάρτον δεν είναι gay

Όταν η τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής εμφανίστηκε καλεσμένη στην εκπομπή Good Morning America φορώντας στενό χρυσό φόρεμα και τζιν σακάκι δεν δίστασε να απαντήσει στα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι διατηρεί ερωτική σχέση με την καλύτερή της φίλη Τζούντι Όγκλε. “Είναι γελοίο να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Με την Τζούντι είμαστε φίλες από την εποχή που πηγαίναμε γυμνάσιο, από πάντα. Την αγαπάω πολύ αλλά όχι ερωτικά” δήλωσε στην εκπομπή κλείνοντας στόματα που θέλουν να επιμένουν ότι η Πάρτον, παντρεμένη μισό αιώνα περίπου με τον Καρλ Τόμας Ντιν, αγαπάει τις γυναίκες. "Tους αγαπάω όλους" έχει πει.

H Nτόλι Πάρτον έχει πει όχι στον Έλβις

Οι δίσκοι της έχουν πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 175 εκατομμύρια αντίτυπα, η ίδια έχει γράψει περισσότερα από 3.000 τραγούδια και ένα από αυτά ήταν το κινηματογραφικό theme του Bodyguard. Η επιτυχία που ερμήνευσε με μαεστρία η Γουίτνεϊ Χιούστον χαρίζοντας της Grammy, το I Will Always Love You είναι ένα δημιούργημα της Πάρτον που δεν έδωσε ποτέ να το πει ο Έλβις αν και της είχε ζητηθεί.

Η Ντόλι Πάρτον θα τραγουδήσει το 2046

Η εμβληματική τραγουδίστρια της κάντρι θέλει να γιορτάσει απροσδόκητα τα 100α της γενέθλια. Μέσα σε χρονοκάψουλα μοναδικά αντικείμενα και αναμνήσεις της ζωής της θα παραμείνουν θαμμένα στο Dollywood, το θεματικό πάρκο που η ίδια δημιούργησε ως παμπόνηρη επιχειρηματίας στην πατρίδα της το Tennessee, για να ανοίξουν όταν η Πάρτον κλείσει τα 100. “I hope I’ve earned it, and hope you still remember me” (ελπίζω να τα κατάφερα, ελπίζω να με θυμάστε ακόμη) λέγεται ότι είναι κάποιοι από τους στίχους του ανέκδοτου μέχρι το 2046 τραγούδι.

Η Ντόλι Πάρτον είναι κυρίως επιχειρηματίας

Οι επιτυχίες της στο μουσικό στερέωμα δεν ήταν αρκετές για αυτή που μεγάλωσε φτωχά, ένα από τα 12 παιδιά της οικογένειας της. Πέρα από το Dollywood και κάθε επιχείρηση που στεγάζεται σε αυτό η Πάρτον διαθέτει εκδοτικό οίκος, θέατρο, εταιρία παραγωγής και σειρά καλλυντικών ανάμεσα σε άλλα. Μάλιστα ένα από τα σχέδια της είναι να επεκτείνει το Dollywood που δέχεται περισσότερα από 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως με ένα ακόμη πολυτελές θέρετρο. Το πολυτελές θέρετρο DreamMore θα της κοστίσει 220 εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για την ίδια. Η Πάρτον είναι brand εδώ και έχει λογοτυπήσει από το 1986 εγκαταστάσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα και στο Μιζούρι αλλά και την Νότια Καρολίνα.

dolly playboy

Η Ντόλι Πάρτον θυμάται τη φτώχεια

Φιλάνθρωπος και με τα πόδια της γερά στη γη, η Ντόλι Πάρτον θυμάται τα δύσκολα παιδικά της στο υποτυπώδες αγρόκτημα που προσπαθούσε να συντηρήσει δουλεύοντας σκληρά ο καπνεργάτης και οικοδόμος πατέρας της. Μισή Ινδιάνα σύμφωνα με αστικό μύθο από τη μητέρα της, η Πάρτον ήταν το 4ο από τα 12 παιδιά της οικογένειας και η μουσική κυλούσε στο αίμα της. Η μητέρα της έπαιζε κιθάρα, ο παππούς της βιολί και όλα ξεκίνησαν όταν η Πάρτον ήταν 12 και εμφανίστηκε στην τηλεόραση. Δύο χρόνια αργότερα υπογράφει με τη δισκογραφική Mercury Records και μετά όλα είναι ιστορία. Σήμερα ασχολείται με φιλανθρωπίες γιατί ξέρει πως είναι να ζεις με τα λίγα και θέλει να το ανταποδώσει με πολλά.

dolly child

Πηγή: Dolly Parton/ Facebook

Η Ντόλι Πάρτον αγαπάει τα κουρέλια

“Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μου στους θαυμαστές μου” είπε η Ντόλι Πάρτον στο τηλεοπτικό κοινό του NBC καλώντας τους να δουν την τηλεταινία “Coat of many colors”. Να γιατί: Τη δεκαετία του 1950, σε μια καλύβα των Smoky Mountains του Τennesse η Ντόλι μεγαλώνει μέσα στην ανέχεια. H μητέρα της παίρνει την πρωτοβουλία να της ράψει ένα παλτό από διάφορα κουρέλια για να μην κρυώνει στο δρόμο της προς το σχολείο. Η μικρή το βρίσκει άσχημο και η μητέρα της διηγείται τη βιβλική ιστορία του Ιωσήφ. Η εννιάχρονη άκουσε προσεκτικά το πώς ο βιβλικός ήρωας φόρεσε με υπερηφάνεια ένα παρόμοιο ρούχο που του χάρισε ο πατέρας του, ένα ρούχο που έγινε αιτία να περάσει πολλά από τα αδέλφια του αλλά κατάφερε να επιζήσει φορώντας το και να τους συγχωρέσει για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Η Ντόλι εντυπωσιάστηκε, φόρεσε το κουρέλι της και οι συμμαθητές της την υποδέχθηκαν με χλευασμό. Το παλτό που σήμερα εκτίθεται στο Dollywood έγινε για την τραγουδίστρια το σύμβολο της φτώχειας αλλά και το σύμβολο της μητρικής αγάπης. Το πολύχρωμο παλτό που τραγουδάει ακόμα έτσι

Η Ντόλι Πάρτον αγαπάει την οθόνη

Έχει υπάρξει τηλεοπτική αστέρας, εντυπωσίασε την Τζέιν Φόντα με την ικανότητα της να απομνημονεύει ολόκληρο το σενάριο στα γυρίσματα της πολύ αστείας κομεντί τους 9 Με 5 και συγκίνησε πολλούς στις Ανθισμένες Μανόλιες του 1998 με την αφέλεια και το σκέρτσο της.

Η Ντόλι Πάρτον είναι η πνευματική μητέρα της Μάιλι Σάιρους

Η πρώτη την έχει σαν κόρη της, η δεύτερη την έχει σαν ίνδαλμα και συνοδοιπόρο, μια γυναίκα που την εμπνέει και την τιμάει με τον καλύτερο τρόπο. Τραγουδώντας το υπέροχο Jolene έτσι

Η Ντόλι Πάρτον έδωσε το όνομα της στο πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό

Το προβατάκι Ντόλι προήλθε από τα κύτταρα ενός μεγάλου μαστικού αδένα και “δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα ζευγάρι πιο εντυπωσιακών αδένων από αυτούς της Ντόλι Πάρτον” είπε η επιστημονική ομάδα.

dolly nyc

Πηγή: Dolly Parton/ Facebook

Η Ντόλι Πάρτον δεν φοβάται την Κου Κλουξ Κλαν

Όταν το DollyWood φιλοξένησε εκδηλώσεις υπέρ της διαφορετικότητας πολλά μέλη της ΚΚΚ απείλησαν την Πάρτον με τη ζωή της. Εκείνη δεν φοβήθηκε στιγμή.

Η Ντόλι Πάρτον θέλει τους gay να υποφέρουν

“Αφήστε τους να βασανίζονται. Δώστε τους το δικαίωμα να παντρεύονται σαν όλους εμάς” έχει πει.

Η Ντόλι Πάρτον δεν είναι ξανθιά

Αν και το επιμελημένα αφελές προφίλ της κρύβει μια εξυπνάδα που αγγίζει την ευφυΐα η ίδια θέλει να γνωρίζουμε και αυτό: “Δεν με ενοχλούν όλα αυτά τα ανέκδοτα με τις χαζές ξανθιές, γιατί ξέρω ότι δεν είμαι χαζή, και επίσης είμαι βέβαιη ότι δεν είμαι ξανθιά”.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ