ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Tζένιφερ Λόπεζ και η αναγέννηση της Πόλης της Αμαρτίας

H Tζένιφερ Λόπεζ και η αναγέννηση της Πόλης της Αμαρτίας
Photo by Ethan Miller/Getty Images/ Ideal Images

Η πρεμιέρα της πολυμήχανης Τζένιφερ Λόπεζ στο Planet Hollywood χαιρετήθηκε από τον διεθνή lifestyle τύπο ως αρκούντως απαστράπτουσα. Στα χνάρια της Μαράια Κάρεϊ και της Μπρίτνεϊ Σπίαρς η Λατίνα entertainer ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο σόου “All I Have” με απίθανα κοστούμια, απίστευτες χορογραφίες, απερίγραπτο σεξ απίλ και τον κόσμο της μόδας να την αποθεώνει για την τόλμη των εμφανίσεων της. Η JLo στη μουσική σκηνή του Βέγκας είναι εκρηκτική όσο και η αλλαγή που συμβαίνει στη βιομηχανία του θεάματος στην πόλη της αμαρτίας, των neon και του τζόγου. Α, και του αλκοόλ.

Την Τετάρτη η ηθοποιός, κριτής τηλεοπτικού διαγωνισμού και ερμηνεύτρια αναρίθμητων καλοκαιρινών επιτυχιών, μάνα, σχεδιάστρια μόδας, enterpreneur και χορεύτρια έκανε την πρώτη από τις 20 εμφανίσεις που ορίζει το συμβόλαιο της στο Λας Βέγκας. Αν δεν είχε προηγηθεί η Σπίαρς ίσως αυτό το συμβόλαιο να μην είχε υπογραφεί, ωστόσο η Λόπεζ δεν θα κερδίσει όσα η πρώτη.

https://www.instagram.com/p/p

Οι εμφανίσεις της Σπίαρς μέχρι και το 2017 θα της φέρουν 35 εκατομμύρια δολάρια έσοδα επιπλέον το χρόνο, χρήματα που δεν θα λείψουν από το ταμείο της πόλης. Το Βέγκας ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τα αντισταθμιστικά μέτρα στην πτώση των εσόδων από τον τζόγο (μείωση 2,5% το 2015 αν και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 42.3 εκατομμύρια) είναι θεάματα που θα φέρουν πιο νέο κόσμο, θα προσελκύσουν κοινό που θα ενδιαφερθεί για τα παιχνίδια της τύχης αλλά κυρίως θα θελήσει να κάνει ανάρτηση στα social media του μια Λόπεζ κάπως έτσι

https://www.instagram.com/p/p

Το Λας Βέγκας κάποτε ήταν σαν ένας εντυπωσιακός οίκος ευγηρίας για ηλικιωμένους καλλιτέχνες. Σήμερα αλλάζει, κάνει στροφή στην pop και τη hip-hop, με εμφανίσεις ετερόκλητες -ακόμη και ο Pitbull έχει συμβόλαιο εδώ που όλα τα αντέχεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει από τότε που ο φανταχτερός μεν, πιανίστας δε Liberace, έκανε το ντεμπούτο του στα θέατρα της πόλης με τα φώτα το 1944 και κέρδιζε $300,000 την εβδομάδα για τα σόου του κατά τη δεκαετία των ’70-’80. Το Rat Pack και o Έλβις ακολούθησαν και το Λας Βέγκας πέρασε από τη μια κάστα θεάματος στην άλλη αναζητώντας περισσότερο κέρδος.

https://www.instagram.com/p/p

“Υπήρξε μια εποχή που το Βέγκας θύμιζε κάτι από τσίρκο με την εμμονή του στις παραγωγές τύπου Cirque de Soleil” είπε στη Guardian η Sarah Feldberg, η πρώην διευθύντρια σύνταξης του Las Vegas Weekly. “Mετά ήρθαν οι καιροί που θύμιζε Broadway, με θεατρικά όπως το Lion King.” Καταλυτική για την επιστροφή της ντίβας στη σκηνή, σύμφωνα με την Feldberg, υπήρξε η Celine Dion και το σόου της “A New Day”. Για τέσσερα χρόνια από το 2003 και μετά η Καναδή τραγουδίστρια κέρδισε 400 εκατ. δολάρια επιπλέον και απέδειξε “ότι ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο στο Βέγκας μπορεί να αποβεί επιτυχημένο και κερδοφόρο τη σημερινή εποχή”.

https://www.instagram.com/p/p

Η Σελίν Ντιόν έδειξε στους συναδέλφους της το φως. Αντί να περιοδεύουν θα μπορούσαν να εμφανίζονται σε εξαιρετικά στημένες παραγωγές σε μια πόλη που η Αμερική επισκέπτεται για να διασκεδάσει, να υπερβάλει, να παίξει. “Το κλισέ που ήθελε το Βέγκας να είναι ο τόπος απόσυρσης ξεπεσμένων καλλιτεχνών έχει τελειώσει” σχολίασε η Feldberg.

https://www.instagram.com/p/p

Σήμερα στο Λας Βέγκας, πέρα από την Τζένιφερ Λόπεζ και τη Μπρίτνεϊ Σπίαρας, η ηλεκτρονική μουσική σκηνή ξεσηκώνει τα πλήθη των νέων που μπορούν να κάνουν clubbing το πρωί, να παίξουν στα καζίνο το απόγευμα, να δουν μια ντίβα επί σκηνής το βράδυ και να συνεχίσουν όπως τους φωτίσει ο Θεός. Οι EDM DJs είναι μέρος του οπλοστασίου του θεάματος και σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ ο Βρετανός Paul Oakenfold με τις εμφανίσεις του στο Palms’ Rain το 2008, σχολιάζει ο Kent Otto, ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του Electronic Vegas. “Η άνοδος της EDM (Εlectronic Dance Music) έφερε νεό αέρα στην πόλη, καθιστώντας την αγαπημένο προορισμό νεαρών τουριστών που δεν έχουν σκοπό να τζογάρουν αλλά θέλουν την μοναδική εμπειρία του Βέγκας. Το Βέγκας σου προσφέρει εναλλακτικές – μπορείς να ποντάρεις 100 δολάρια σε μερικές παρτίδες Blackjack ή να τα ξοδέψεις σε ένα κλάμπ για αρκετές ώρες μοναδικής διασκέδασης.”

https://www.instagram.com/p/p

“Που αλλού στον κόσμο μπορείς να δεις τη Σπίαρς να τραγουδάει, να φας από ένα πλούσιο μπουφέ ή σε ένα εστιατόριο με μενού από έναν από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο, να περνάς την ημέρα σου σε ένα κλαμπ όπου παίζει ο Calvin Harris και τα βράδια σου στο MGM με τον Tiesto; Και όλα αυτά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο; Ούτε στην Ibiza, ούτε πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα” προσθέτει. Το Λας Βέγκας ξενυχτάει στους ρυθμούς της Τζένιφερ Λόπεζ και μετά αγριεύει μέχρι τα ξημερώματα -την επομένη πάλι τα ίδια.

Η πόλη της αμαρτίας αλλάζει αλλά η αγάπη της για ό,τι λάμπει παραμένει αναλλοίωτη και τα φτερά της JLo κάνουν τα πάντα πιο όμορφα.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ