ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Kim Basinger ανακαλύπτει ξανά το σεξ στο sequel του Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Η Kim Basinger ανακαλύπτει ξανά το σεξ στο sequel του Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Η αποτυχημένη μεταφορά του επιτυχημένου light πορνογραφήματος “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι” δεν έγινε λόγος για να μην συνεχιστεί η περιοδεία στον κόσμο του φετιχιστικού σεξ. To sequel της υποψήφιας για πολλά Χρυσά Βατόμουρα ερωτικής φαντασίωσης ξεκινάει γυρίσματα την άνοιξη, η Universal επενδύει πολλά στο franchise της E.L James και δείχνει τις προθέσεις της φέρνοντας ένα ιδανικό σεξ σύμβολο του παρελθόντος στην επικαιρότητα των φαντασιώσεων των ημερών μας. Η Κιμ Μπέισινγκερ θα υποδυθεί την ερωμένη του Κρίστιαν Γκρέι, τη γυναίκα που τον μύησε στο σεξ όπου η υποταγή και ο πόνος είναι προϋποθέσεις.

https://www.instagram.com/p/p

Η Έλενα Λίνκολν έμαθε στον Γκρέι τι σημαίνει kinky sex

O χαρακτήρας της γυναίκας που η 62 χρονη σήμερα Μπέισινγκερ καλείται να υποδυθεί, δεν θα θυμίζει καθόλου το χαρακτήρα της στο 9 1/2 εβδομάδες. Τότε η Μπάσιντζερ έκανε αισθησιακό στριπτίζ αποπλανώντας έναν περίπου light Κρίστιαν Γκρέι, βλέπετε ο Μίκι Ρουρκ δεν την έδενε (πάντα) στην ταινία που ανέδειξε και τους δύο, την τάιζε φρούτα από το ψυγείο.

Ως Έλενα Λίνκολν στο Fifty Shades Darker η Μπέισινγκερ είναι συνάδελφος αλλά και η πρώην σεξουαλική σύντροφος του Κρίστιαν Γκρέι και κανείς δεν ξέρει τι ερωτισμό θα κουβαλήσει ανάμεσα στους Ντακότα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν αλλά θα φέρει κάτι. Μήπως η ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Φόλεϊ -έχει βρεθεί στη σκηνοθετική καρέκλα του House of Cards- να είναι ένα 9 1/2 Εβδομάδες για το Φεβρουάριο 2017 (υποθετικά αυτή θα είναι και η ημερομηνία προβολής); Δύσκολο αλλά ο χρόνος -εαν τον διαθέσουμε- θα δείξει.

Η Μπέισινγκερ ίσως αποδειχθεί άσος στην τράπουλα της Τζέιμς, του Φόλει, του Γκρέι και όλων όσοι θέλουν να πουλήσουν τον ερωτισμό σε όποιο αμπαλάζ πουλάει.

https://www.instagram.com/p/p

Η απροσδόκητη ερωμένη του σελιλόιντ

Αν είχες διαβάσει τη συνέντευξη της 62χρονης Αθηναίας (η ηθοποιός και πρώην μοντέλο γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1953 στην Αθήνα aka Athens της πολιτείας Georgia των ΗΠΑ) στο ELLE δεν θα περίμενες να πει το ναι σε αυτό το ρόλο. Περίπου 9 μήνες πριν η Μπέισινγκερ καλούσε σε αποχή από το σεξ για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη.

Αναφερόταν (περίπου) στη θεματική του Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, έκανε λόγο για τη δύναμη του σεξ, το πως έχει κάνει τις γυναίκες θύματα και πόσο σημαντικό είναι να διεκδικούν ίσα δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή. Ακριβίστρια, χρεοκοπημένη, μητέρα μιας αμφισεξουαλικής απογόνου που ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της στον ερωτισμό, η Κιμ Μπέισινγκερ δεν υπήρξε ποτέ μια χαζή καλλονή.

Από τα 16 της πέταξε από επάνω μέρος της αυστηρής αναγωγής της, στα είκοσι κέρδιζε ως μοντέλο 1.000 δολάρια την ημέρα, το modeling το σιχαινόταν αλλά οι πελάτες την ήθελαν για να πουλήσει τα πάντα με την ίδια ευκολία. Πάνες, σαμπουάν, περιοδικά, lingerie, καλλυντικά, ρούχα. Τα πάντα, ανάμεσα τους ευτυχώς και την ίδια. Υπομονετική, περίμενε περίπου 17 χρόνια για να κερδίζει 5 εκατομμύρια δολάρια τη φορά, αλλά το κατάφερε και συνεχίζει να είναι μια γυναίκα που ο χρόνος δεν την απομυθοποίησε. Από μικρή, μεγαλωμένη σε μία πολυμελή οικογένεια, το τρίτο ανάμεσα σε δύο αδελφούς και δύο αδελφές παιδί των Μπέσινγκερ μάθαινε πίσω από τις σιωπές της την αξία του αυτοσχεδιασμού και της επιστροφής στον προβολέα με λόγο, ακόμη και αν είναι μόνο το χρήμα.

Κόρη βετεράνου και τζαζίστα, ονείρωξη κοινού

Η Kimila Ann "Kim" Basinger (fyi προφέρεται BAY-sing-ər, όχι BASS) ξεκίνησε να αποπλανεί την τηλεοπτική κάμερα το 1976, έκανε μικρές εμφανίσεις σε σειρές όπως οι Άγγελοι του Τσάρλι (πως θα μπορούσε να μην) και κερδίζει το φακό της έβδομης τέχνης 5 χρόνια μετά, με το δράμα Hard Country. 16 χρόνια αργότερα της απονέμεται το Oscar για Β Γυναικείο ρόλο, ήταν εξαιρετική μοιραία Lynn Bracken στο L.A. Confidential.

Η Μπείσινγκερ ξεπέρασε πολλά στερεότυπα. Δεν έγινε ένα ιδανικό Bond girl που θα χανόταν στη λήθη (υποδύθηκε την Domino Petachi στην περιπέτεια του 007 από το 1983, Ποτέ μην Ξαναπείς Ποτέ, δίπλα από τον Σον Κόνερι) αλλά μια ηθοποιός που πίσω από αυτή τη μούρη, αυτό το στόμα, μάθαινε τις ανάσες και τις σιωπές, καλιεργώντας μια εύθραυστη ποιότητα που πολλές φορές έκαψε το σελιλόιντ.

Διαχρονικό σεξ σύμβολο του κινηματογράφου, η Αθηναία από τη Τζόρτζια όρισε το ερωτισμό στο δεύτερο μισό των eighties υποδυόμενη δύο γυναίκες -περίπου- θύματα. Στο αντίστοιχο του 50 Shades Of Grey, 9½ Weeks του 1986 (φαίνεται ο αριθμός στον τίτλο light πορνογραφημάτων προφανώς είναι κανόνας) υποδύεται με πειστικότητα της Ελίζαμπεθ που γνωρίζει και πέφτει στα δίχτυα ενός εραστή που θέλει να την κάνει να ξεπεράσει τα όρια και τους φόβους της.

playboy kim

“Η Κιμ είναι σαν παιδί. Είναι αθώα κι αυτή είναι η γοητεία της. Λειτουργεί με το ένστικτο. Έπρεπε να γίνει αυτή η γυναίκα για 10 εβδομάδες, όχι απλά να την υποδυθεί. Δεν είναι μια διανοούμενη, δεν διαβάζει βιβλία. Δεν υποκρίνεται στην ταινία, αλλά αντιδρά” είχε πει ο σκηνοθέτης του ερωτικού δράματος Άντριαν Λαιν. Όντως η Μπέισινγκερ είχε παραδοθεί στο ρόλο. Επανέλαβε το ίδιο ως Vicki Vale στο Batman του 1989 και το Λος Άντζελες Εμπιστευτικό τη δικαιώνει. Ανεβάζει το κασέ της, ακούει συγγενείς της να επενδύσει στην περιοχή καταγωγής της αγοράζοντας άπειρα στρέμματα για επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ, πέφτει οικονομικά έξω. Μερικές από τις περιπέτειες στη ζωή μιας γυναίκας που μεγάλωσε με πέντε αδέλφια σε ένα σπίτι όπου η καλλιτεχνία και το καθήκον πήγαιναν χέρι-χέρι.

https://www.instagram.com/p/p

Μια πολυεθνική γυναίκα

Ο πατέρας της ήταν βετεράνος πολέμου πριν αρχίσει να φέρνει έσοδα στο επίσι παίζοντας σε Big Bands, η μητέρα της είχε εμφανισθεί σε ταινίες της Έσθερ Γουίλιαμς, η ίδια κουβαλάει μέσα της ένα αμάγαλμα καταγωγών (είναι Αγγλίδα, Γερμανίδα, Γαλλίδα, Σουηδή, Σκοτσέζα και Ιρλανδέζα) και μεγαλώνει σύμφωνα με τις αυστηρές αρχές του Μεθοδισμού. Η ίδια είπε ότι είχε δύσκολη σχέση με τον πρόγονο της, δεν έμοιαζε ποτέ να είναι ικανοποιημένος από όσα έκανε. Το περιβάλλον της επιβεβαίωσε ότι ήταν τόσο εξαιρετικά ντροπαλή ώστε μόνο όταν ξεκίνησε με το ζότι χρονό μπόρεσε να βγει από τη σκιά της.

Στα 17 της ήταν μια γυναίκα που σαν να βγήκε από κουκούλι, αναδείχθηκε Athens Junior Miss για να τη διεκδικήσει το πρακτορείο μοντέλων Ford και να τη συστήσει στον κόσμο του θεάματος. Ακόμη και ως μοντέλο η Μπέισινγκερ απέφευγε τους καθρέφτες γιατί ήταν ανασφαλής, είναι ακόμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι γύρισε την πλάτη της στην ποιότητα του sex appeal της.

Ποζάρει για το Playboy σε ένα από τα πιο αισθησιακά shootings στην ιστορία του περιοδικού, υποδύεται ρόλους δίπλα από Τσάρλτον Ίστον, Ρόμπερτ Ρεντφροντ, Ρίτσαρντ Γκιρ, παρακολουθεί τη ζωή του Χόλιγουντ από απόσταση και το 2009 μας υπενθυμίζει λίγο την παρουσία της στο βασισμένο σε βιβλίο του Μπρετ Ίστον Έλις, The Informers. Το ότι έχει ηχογραφήσει ένα studio album σε παραγωγή Prince, έχει παντρευτεί δύο φορές, ίσως είναι τρίτη φορά παντρεμένη με τον κομμωτή της, έχει μια κόρη που είναι εντυπωσιακή, όχι όμως σαν την ίδια, είναι ακτιβίστρια, είναι vegetarian, έδωσε μάχες για την κηδεμονία της Άιρλαντ Μπάλντγουιν από τον πατέρα της Άλεκ, είναι μερικά άλλα κεφάλαια στη ζωή της Κιμ Μπέισινγκερ που επιστρέφει στα λημέρια που τη γνώρισαν πολλοί.

https://www.instagram.com/p/p

Υπενθύμιση: η Έλενα Λίνκολν ξέρει κυρίως από σεξ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ