ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2020: Το δείπνο των υποψηφίων και η ομαδική φωτογραφία

Όσκαρ 2020: Το δείπνο των υποψηφίων και η ομαδική φωτογραφία
Jordan Strauss/Invision/AP

Ήταν -σχεδόν- όλοι εκεί: ο Μπραντ Πιτ, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, η Σαρλίζ Θερόν, η Κάθι Μπέιτς, ο Αλ Πατσίνο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Και η μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ: η τελετή του γεύματος των υποψηφίων για τα 92α βραβεία Όσκαρ ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τον σταρ του μπάσκετ που έφυγε με τραγικό τρόπο πριν δυο μέρες, νικητής Όσκαρ κι εκείνος, παρών στο ίδιο γεύμα δυο χρόνια νωρίτερα.

Κατά τα άλλα, η Σαρλίζ Θερόν πήγε με τη μαμά της, Γκέρντα, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο με τον μπαμπά του, Τζορτζ, η Ρενέ Ζελβέγκερ έκανε παρέα με την Νταϊάν Γουόρεν, η Γκρέτα Γκέργουιγκ με την πρωταγωνίστριά της στις «Μικρές Κυρίες», Λόρα Ντερν, ενώ η Σέρσε Ρόναν, απουσίαζε, όπως και ο Χοακίν Φίνιξ, η Σκάρλετ Τζοχάνσον και η Μάργκο Ρόμπι.

Στο μπουφέ οι προσκεκλημένοι μπορούσαν ν' απολαύσουν αποκλειστικά βίγκαν μεζεδάκια - το ίδιο ίσχυε και στο φαγητό των Χρυσών Σφαιρών- ενώ το δείπνο που ακολουθεί την τελετή απονομής των Όσκαρ, το Governor's Ball, φέτος, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι κατά 70% vegan και κατά 30% πιάτα χορτοφαγικά, ψάρι και κρέας.

Παραδοσιακά, η Λόρα Ντερν είναι η ηθοποιός που καλεί όλους τους υποψηφίους για την ομαδική φωτογραφία, φέτος όμως, καθώς είναι η ίδια υποψήφια, το χρέος ανέλαβε η Ιλιάνα Ντάγκλας. Η παραγωγή της τελετής απονομής των βραβείων έδωσε και τις συμβουλές της στους υποψηφίους σχετικά με το λόγο τους εάν βραβευτούν: «Να είστε προετοιμασμένοι, σύντομοι και να μιλήσετε από καρδιάς, μην απαριθμήσετε όλους τους ανθρώπους που σας βοήθησαν, μην κρατάτε στα χέρια χαρτί ή κινητό, μιλήστε για το τι σημαίνει για σας το Όσκαρ». Ως γνωστόν, οι νικητές έχουν στη διάθεσή τους ένα λεπτό στη σκηνή.

Και βέβαια, έβγαλαν την παραδοσιακή ομαδική φωτογραφία:

EPUtLoAUcAA6j3

(@twitter.com/TheAcademy)

Στην αριστερή πλευρά, ο Σαμ Μέντες, ο Τοντ Φίλιπς, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

2 copy

Στο κέντρο, η Γκρέτα Γκέργουιγκ με γραβάτα, ο Ρότζερ Ντίκινς, ο Αλ Πατσίνο, η Ρενέ Ζελβέγκερ, η Σάντι Πάουελ, η Σαρλίζ Θερόν.

3

Στη δεξιά πλευρά, ο Τάικα Γουαϊτίτι, η Λόρα Ντερν, η Φλόρενς Πιού με υπέροχες αποχρώσεις του πορτοκαλί, ο Νόα Μπόμπακ και ο Μπραντ Πιτ.

4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ