ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στα δύο δισεκατομμύρια τα παγκόσμια έσοδα του νέου «Star Wars»

Στα δύο δισεκατομμύρια τα παγκόσμια έσοδα του νέου «Star Wars»
Reuters

Συνεχίζει την επιτυχημένη εισπρακτικά πορεία του το «Star Wars: The Force Awakens» που αναμένεται αύριο να ξεπεράσει τα έσοδα των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει ανακοίνωση της Walt Disney Co.

Η ταινία βρίσκεται στην τρίτη θέση στις παγκόσμιες εισπράξεις, ακολουθώντας τον «Τιτανικό» και το «Άβαταρ» που συγκέντρωσε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ρεκόρ της πρώτης ημέρας

Το ρεκόρ όλων των εποχών σε εισπράξεις στην πρώτη ημέρα προβολής έσπασε με 57 εκατομμύρια δολάρια στα box office των ΗΠΑ και του Καναδά μόνο το βράδυ της Πέμπτης ενώ οι πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως μέσα σε δύο ημέρες έφτασαν τα 130 εκατ. δολάρια.

Η ταινία ξεπέρασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 43,5 εκατ. δολαρίων που είχε πετύχει το 2011 η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου 2", η τελευταία της σειράς. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων το Σαββατοκύριακο μπορεί να σπάσουν και το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε πετύχει τον περασμένο Ιούνιο η ταινία Jurassic World με 208,8 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 512 εκατ. σε όλον τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ