ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2020: Τεράστιο ατόπημα της Ακαδημίας - Ξέχασαν το Λουκ Πέρι από το In Memoriam

Όσκαρ 2020: Τεράστιο ατόπημα της Ακαδημίας - Ξέχασαν το Λουκ Πέρι από το In Memoriam
Imdb

Ο Λουκ Πέρι έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2019 σε ηλικία 52 ετών. Όμως τα Όσκαρ τον ξέχασαν και η παράλειψή του από το ειδικό αφιέρωμα στους εκλείποντες της περασμένης χρονιάς, το In Memoriam της 92ης τελετής όχι απλώς δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά δημιούργησε μεγάλο θέμα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η τελευταία εμφάνιση του Πέρι ήταν στην ταινία «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, η οποία κατέβαινε στην τελετή με 10 υποψηφιότητες.

«Μισό λεπτό να το καταλάβω» έγραψε ένας φαν. «Ο Λουκ Πέρι λείπει από το In Memoriam, παρόλο που παίζει σε μία υποψήφια ταινία;».

«Παρέλειψαν τον Λουκ Πέρι παρόλες τις 10 υποψηφιότητες του Ταραντίνο; Ναι» πόσταρε κάποιος άλλος. Και κάπως έτσι, τα social πήραν φωτιά, με τους φαν να κάνουν το ένα εξοργισμένο σχόλιο μετά το άλλο.

Η Ακαδημία επιχείρησε να δώσει τις δικές της απαντήσεις: «Είναι πάρα πολλά τα άτομα κάθε χρόνο», «λαμβάνουμε εκατοντάδες αιτήματα για να συμπεριληφθούν καλλιτέχνες και άνθρωποι της βιομηχανίας», «πρέπει να έχουμε μία ισορροπία ανάμεσα στις ειδικότητες...», «ο χρόνος είναι περιορισμένος...»

Η απάντηση δεν φάνηκε να πείθει κανέναν.

Μετά από τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ο Λουκ Πέρι είχε συμμετάσχει με μικρούς ρόλους στo σινεμά, όπως στο «Buffy The Vampire Slayer» του Τζος Γουίντον το 1992, στο «8 Seconds» του Τζον Άβιλντσεν το 1994, στο «Πέμπτο Στοιχείο» του Λικ Μπεσόν το 1997. Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Oz», στο «Jeremiah», στο «Windfall», στο «John From Cincinatti» του 2007, ενώ έκανε και εμφανίσεις σε διάσημες σειρές όπως το «Will & Grace», το «Criminal Minds».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ