ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Τζένιφερ Λόπεζ ενέπνευσε τις απανταχού μαμάδες: Κοινοποιούν selfie με μπικίνι για καλό σκοπό

Η Τζένιφερ Λόπεζ ενέπνευσε τις απανταχού μαμάδες: Κοινοποιούν selfie με μπικίνι για καλό σκοπό
AP Photo/Chris O'Meara

Αντλώντας έμπνευση από την περίφημη πλέον φωτογραφία της Τζένιφερ Λόπεζ, μητέρες από όλον τον κόσμο κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες στο Instagram selfie φωτογραφίες με μπικίνι σε μια προσπάθεια να προωθήσουν το κίνημα του body positivity -δηλαδή της θετική αποδοχή του σώματός τους.

Η Τζένιφερ Λόπεζ ανάρτησε πρόσφατα στο λογαριασμό της στο Instagram μια selfie φορώντας λευκό μπικίνι και δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα -ίσως περισσότερο από ποτέ.

«Χαλαρωμένη και ανανεωμένη» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη σέξι φωτογραφία.

Η Μαρία Κανγκ, ιδρύτρια της κοινότητας ευεξίας «Μαμά Χωρίς Δικαιολογία» ανέβασε μια παρόμοια φωτογραφία, ενθαρρύνοντας και τις υπόλοιπες μητέρες να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

https://www.instagram.com/p/B8oz3papQjz

«Δεν είμαι διάσημη. Δεν βγάζω εκατομμύρια για να φαίνομαι ωραία σε μια ταινία, δεν βγαίνω με καυτούς αθλητές ΑΛΛΑ δεν πειράζει» έγραψε η Κανγκ.

Και πρόσθεσε:

«Φτιάξε την ιστορία σου, ανάλαβε τις ευθύνες σου. Μην βρίσκεις δικαιολογίες για την αδράνειά σου. Αν μπορεί αυτή, αν μπορώ εγώ, αν μπορούν να το κάνουν χιλιάδες μαμάδες όλων των μεγεθών, σχημάτων και ηλικιών μπορούν - τότε ΚΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ».

https://www.instagram.com/p/B8t0drAnMiz

Στο τέλος χρησιμοποίησε το hashtag #jlochallenge, προτρέποντας και τις άλλες μαμάδες να κάνουν το ίδιο.

Μητέρες όλων των ηλικιών και μεγεθών έχουν από τότε κοινοποιήσει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag, προωθώντας τη θετική αποδοχή του σώματος ανεξαρτήτως αν έχει καλοσχηματισμένους κοιλιακούς ή όχι, αν τα χέρια είναι γυμνασμένα ή αγύμναστα.

Η Βιένγκ Χάρβεϊ, 37 ετών, ήταν μια από τις χιλιάδες των γυναικών που συμμετείχαν στην πρόκληση.

https://www.instagram.com/p/B84EfvLnwMJ

«Όσο σκληρό κι αν ήταν να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία και να την μοιραστώ με τον κόσμο, υπάρχει ένα σημείο στη ζωή μας όπου πρέπει να δεχτούμε ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικά ΣΧΗΜΑΤΑ & ΜΕΓΕΘΗ και να αγκαλιάσουμε το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε», έγραψε η 37χρονη μητέρα.

Μια άλλη μαμά που συμμετείχε στην πρόκληση έγραψε: «Αν η Τζένιφερ Λόπεζ μπορεί να το κάνει, μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε! Ανεξάρτητα από την ηλικία, το μέγεθος ή το σχήμα, μπορούμε να είμαστε υγιείς!»

Όπως τόνισε, η γυμναστική της έσωσε τη ζωή.

https://www.instagram.com/p/B8ysyaKlruO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ