ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lana Del Rey, Zayn Malik, Pussy Riot, Usher και Mika: τα νέα video clip που κάνουν πρωτοσέλιδα

Lana Del Rey, Zayn Malik, Pussy Riot, Usher και Mika: τα νέα video clip που κάνουν πρωτοσέλιδα

Η Beyoncé κατάφερε να διχάσει και να αφυπνίσει με το video της Formation την Αμερική αλλά δεν είναι η μόνη. Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν να επενδύουν στη δύναμη της εικόνας για να απευθύνουν μηνύματα ή όνειρα ή και τα δύο. Αυτά είναι τα video clip που απασχολούν το διεθνή τύπο για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Η Lana Del Rey κάνει πρεμιέρα με το 11λεπτο Freak

Επιστρέφοντας με το γνωστό, vintage, ονειρικό, ιδανικά φτιαγμένο για τα φωτεινά, οκνηρά 24ωρα του Λος Άντζελες η Lana Del Rey έβγαλε το νέο της video clip για το single Freak μόλις πριν λίγες ώρες. Δίπλα της ο Father John Misty που τη βοηθάει να αναδείξει το περσινό album της Honeymoon με ένα φιλμ που έχει διάρκεια και είναι γεμάτο από απαλά χρώματα και γοργόνες που αποπλανούν για 10 και κάτι λεπτά.

O Zayn Malik είναι στην κορυφή του Billboard με το Pillowtalk

Ακολουθώντας με συνέπεια όλα όσα έμαθε κατά τη διάρκεια της θητείας του στους One Direction, ο Malik κατάφερε με το Pillowtalk να πάει κατευθείαν στην κορυφή του Billboard Hot 100 κατακτώντας ένα ρεκόρ που ανήκε στους πρώην συντρόφους του, τους One Direction. Το video στο οποίο και συμπρωταγωνιστεί με το κορίτσι του, το τελευταίο γυμνό εξώφυλλο της γαλλικής Vogue, Gigi Hadid, έχει απίθανη διεύθυνση φωτογραφίας και ανέδειξε το τραγούδι του 23χρονου από το Μπράντφορντ σε επιτυχία με περισσότερα από 267.000 downloads ενώ έχει στριμαριστεί περισσότερες από 22 εκατομμύρια φορές μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Ο Mika τραγουδάει κατά του bullying

O Bρετανός καλλιτέχνης επιστρέφει με το video του για τo Hurts (Remix) μιλώντας κατά του bullying. Ανοιχτά ομοφυλόφιλος ο Mika εξακολουθεί να θέλει να αφυπνίσει την κοινή συνείδηση για την ομοφοβία και με το video αυτό θέλει να σπάσει την ένοχη σιωπή της παρενόχλησης και της κακοποίησης απέναντι στους “διαφορετικούς”.

Οι Pussy Riot επιτίθενται στη διαφθορά με το Chaika

Επιστρατεύοντας μερικά από τα πλέον αναγνωρίσιμα κλισέ για τον ερωτισμό, το γυναικείο punk συγκρότημα από τη Ρωσία βάζει στο στόχαστρο τη διεφθαρμένη ελίτ της Ρωσίας και το σάπιο σύστημα δικαιοσύνης με ένα πολιτικοποιημένο τραγούδι στην παράδοση όσων μας έχουν συνηθίσει. Στο Chaika οι ακτιβίστριες Pussy Riot επιτίθενται στον Γιούρι Τσάικα, τον γενικό εισαγγελέα ο οποίος τις είχε στείλει στη φυλακή το 2012 και μιλάνε για τα παιχνίδια της Μόσχας. “Διευθύνω τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, ή για την ακρίβεια, είμαι η διαφορά” τραγουδάνε και προκαλούν ξανά και ξανά και ξανά κάτω από ένα πορτρέτο του Πούτιν.

O Usher επιτίθεται στην αστυνομική βία

Προλογίζοντας τον ακτιβιστικό ύμνο υπέρ του Black Lives Matter της βασίλισσας του Super Bowl Bey, ο Usher χρησιμοποιεί την εικόνα και το στίχο του για να μιλήσει κατά της βίας από τα όργανα της τάξης που εξακολουθούν να δολοφονούν ατιμώρητα όσους έχουν γεννηθεί με λάθος χρώμα. Tίτλος του, Aλυσίδες ή αλλιώς, Chains.

Διαβάστε και αυτά

Το μουσικό viral του 2015: Τα 10 video clips που αγάπησε το ΥouTube

Η Eλληνίδα βασίλισσα των αιρετικών video clip Μελίνα Ματσούκας σκηνοθέτησε τη Beyoncé

Πως η Beyoncé έκλεψε το Super Bowl με τον ακτιβιστικό της ύμνο, Formation

ΔΗΜΟΦΙΛΗ