ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Oργή από την οικογένεια της Νάταλι Κόουλ για τα Grammys 2016

Oργή από την οικογένεια της Νάταλι Κόουλ για τα Grammys 2016
REUTERS/Mario Anzuoni

Στα Grammys φέτος τιμήθηκαν πολλοί καλλιτέχες που έφυγαν από τη ζωή το 2015. Υπήρξε όμως μια ντίβα της μουσικής σκηνής, μια γαλαζοαίματη της βιομηχανίας του θεάματος που ξεχάστηκε από τους υπεύθυνους της βραδιάς για την προσφορά της. Η Νάταλι Κόουλ ήταν μόλις μια γρήγορη αναφορά στο In Memorian video της εκδήλωσης.

Η οικογένεια της Κόουλ δεν έμεινε αδιάφορη απέναντι στη στάση των υπευθύνων. Μιλώντας στο Entertainment Tonight ο γιος της καλλιτέχνιδας Robert Adam Yancy ήταν καταγγελτικός. “Μιλάμε για μια γυναίκα που υπηρέτησε τη μουσική βιομηχανία για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, μια τραγουδίστρια που ήταν υποψήφια για 21 Grammy και κέρδισε 9. Της αξίζει κάτι περισσότερο από ένα video διάρκειας ενός λεπτού και κάτι. Ήταν επαίσχυντη ο τρόπος που υποτιμήθηκε η προσφορά της” είπε.

“Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την οργή και την απόλυτη απογοήτευση μας για την έλλειψη σεβασμού απέναντι σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη σαν την αδελφή μας” σχολίασαν οι αδελφές της Νάταλι Κόουλ Τίμολιν και Κέισι.

Στα Grammys 2016 τιμήθηκαν πολλοί. Η Lady Gaga τίμησε τον David Bowie,Eagles των Glenn Frey, οι Bonnie Rait, Chris Stapleton και Gary Clark Jr τίμησαν τον μαέστρο των blues B.B. King, ο Στίβι Ουόντερ τίμησε τον ιδρυτή των Earth, Wind and Fire Μόρις Ουάιτ και οι The Hollywood Vampires τίμησαν τον Lemmy Kilmister στην εκδήλωση της 15ης Φεβρουαρίου.

Η παράλειψη δεν μπορεί να εξηγηθεί. Η Nάταλι Κόουλ είχε τιμηθεί με περισσότερα βραβεία σχεδόν από όλους. Ο Ουάιτ έχει κερδίσει εφτά Grammys, ο Frey έξι, o Βοwie 2 kai o Κilmister μόλις ένα. Μόνο ο B.B. King που είχε κερδίσει 15 Grammys στη διάρκεια της καριέρας του.

Η Νάταλι Κόουλ, κόρη του μεγάλου Nat King Cole πάλεψε με συνέπεια και αξία να πετάξει από επάνω της το χαρακτηρισμό αυτό. Τα κατάφερε με μια θεϊκή τζαζ-γκόσπελ φωνή για 65 χρόνια.

Η Νάταλι Κόουλ που τα Grammys 2016 λησμόνησαν πέθανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες, από καρδιακή προσβολή εξαιτίας επιπλοκών από μεταμόσχευση νεφρού και την Ηπατίτιδα C, η οποία είχε διαγνωστεί το 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεβίωσε η τραγουδίστρια Νάταλι Κόουλ

Γκλεν Φρέι: Πέθανε στα 67 του ο συνιδρυτής των Eagles

Εκατό εκατομμύρια δολάρια αφήνει στην διαθήκη του ο David Bowie

ΔΗΜΟΦΙΛΗ