ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Μπομπ Ντίλαν έγραψε το hit τραγούδι «Lay Lady Lay» για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

O Μπομπ Ντίλαν έγραψε το hit τραγούδι «Lay Lady Lay» για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ
Associated Press

Σε επιστολές του 1971, που βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία, ο Μπομπ Ντίλαν αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι έγραψε το τραγούδι «Lay Lady Lay» για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

«Τα ρούχα του είναι βρώμικα, αλλά τα χέρια του είναι καθαρά. Και είσαι το καλύτερο πράγμα που έχει δει ποτέ.»

Το «Lay Lady Lay» του Μπομπ Ντίλαν έγινε αμέσως hit. Aμέτρητα μουσικά συγκροτήματα όπως οι Duran Duran τραγούδησαν ένα από τα πιο δημοφιλή ερωτικά τραγούδια της δεκαετίας του '60. Η επικρατέστερη θεωρία μέχρι τότε ήταν ότι το τραγούδι είχε γραφτεί για την ταινία του 1969, «Midnight Cowboy».

Όμως, επιστολές του το 1971 που βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία, μαρτυρούν για πρώτη φορά ότι έγραψε το τραγούδι για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Οι επιστολές προέρχονται από μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ντίλαν και του φίλου του Τόνι Γκλόβερ. Ο Τόνι θα του έπαιρνε συνέντευξη για το περιοδικό Esquire, η οποία όμως δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Στη συνομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου, είναι σαφές ότι ο Ντίλαν έγραψε το τραγούδι για αυτήν.

Στο γράμμα αυτό του εκμυστηρεύτηκε ότι «στην πραγματικότητα γράφτηκε (το τραγούδι) για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ».

Η Στρέιζαντ δεν γνώριζε ότι το τραγούδι γράφτηκε για εκείνη όμως.

«Δηλώνω κολακευμένη που ανακάλυψα πως ο Μπομπ Ντίλαν έγραψε το «Lay Lady Lay» για μένα», είπε η Αμερικανίδα σταρ αυτήν την εβδομάδα σε δήλωση στο NBC News. «Αυτό που θυμάμαι είναι να λαμβάνω λουλούδια από τον Ντίλαν με ένα χειρόγραφο γράμμα που με ρωτούσε αν θα τραγουδούσα ένα ντουέτο μαζί του, αλλά δεν μπορούσα να το φανταστώ τότε. Μάντεψε τι, Μπομπ, μπορώ να φανταστώ ότι το κάνω τώρα!»

Και αυτή δεν είναι η μόνη καινούργια πληροφορία που πήραμε από τις επιστολές με τον Γκλόβερ. Ο Ντίλαν αποκάλυψε ότι είχε αλλάξει το όνομά του (το αληθινό του όνομα είναι Ρόμπερτ Αλεν Ζίμερμαν) γιατί ανησυχούσε για τα φαινόμενα αντισημιτισμού στις ΗΠΑ.

Ο Γκλόβερ, επίσης μουσικός, πέθανε πέρυσι. Τα αντίγραφα της συνέντευξης, καθώς και άλλα αναμνηστικά του Γκλόβερ προσφέρονται από την RR Auction Company σε αξία που ξεκινάει από $2,000 για κάποια αντίγραφα. Η δημοπρασία που θα κρατήσει μία βδομάδα, θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ