ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ο Βασιλιάς Όττο»: Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον Ότο Ρεχάγκελ

«Ο Βασιλιάς Όττο»: Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον Ότο Ρεχάγκελ
ΑP Photo

Ο Γερμανός προπονητής Όττο Ρεχάγκελ αγαπήθηκε όσο λίγοι στην Ελλάδα, όταν οδήγησε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Euro του 2004.

Το επίτευγμά του, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έγινε ντοκιμαντέρ.

Το «King Otto» («βασιλιάς Όττο») όπως είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, φέρνει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ελληνο αμερικανού Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς και κάνει μία αναδρομή στην προπονητική καριέρα του Ρεχάγκελ, εστιάζοντας στο γεγονός ότι εγκατέλειψε την πατρίδα του για να εργαστεί στην Ελλάδα, οδηγώντας την Εθνική μας ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

«Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Οττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου».

Η προσπάθεια του σκηνοθέτη είναι να αφηγηθεί την ιστορία για το «πώς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία».

Το ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί στους κινηματογράφους μέσα στο 2021 και ήδη κυκλοφόρησε το τρέιλερ, στο οποίο ο Ρεχάγκελ ακούγεται να τραγουδά τον ελληνικό εθνικό ύμνο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ