ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Panama Papers: O Φράνκ Άντεργουντ σκωπτικός απέναντι στο σκάνδαλο του Ντέιβιντ Κάμερον

Panama Papers: O Φράνκ Άντεργουντ σκωπτικός απέναντι στο σκάνδαλο του Ντέιβιντ Κάμερον
Twitter

Όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ITV, πως η οικογένεια του κατείχε μετοχές σε υπεράκτια εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τα Panama Papers τα media σχολίασαν με πολιτικά ορθό πάθος την ομολογία.

“Είχαμε όντως στην κατοχή μας 5000 μετοχές της εταιρείας Blairmore Investment Trust, τις οποίες και πουλήσαμε τον Ιανουάριο του 2010. Το συνολικό ποσό που λάβαμε από τη συγκεκριμένη πώληση ανέρχεται στα 30.000 λίρες για τα οποία φυσικά και έχει καταβληθεί και η νόμιμη φορολογία” είπε ο Bρετανός πρωθυπουργός.

“Θέλω να είμαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται τόσο για το παρελθόν, όσο και για το παρόν και το μέλλον, δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω”. O τηλεοπτικός ήρωας του House Of Cards Φρανκ Άντεργουντ δεν θα μπορούσε να αφήσει την ομολογία ασχολίαστη.

Απαντώντας σε tweet του Κάμερον από το 2015 όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός γράφει το αυτονόητο: “Έχω την απλή άποψη ότι αν έχεις κάνει το σωστό- έχεις εργαστεί σωστά, έχεις αποταμιεύσεις και πληρώσει τους φόρους σου- πρέπει να ανταμείβεσαι και όχι να τιμωρείσαι” o Άντεργουντ γράφει κάτι στο κινητό του.

Αδίστακτος και ένας άντρας που αν ήταν εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο θα είχε φροντίσει να σβήσει οποιοδήποτε ίχνος παράνομης δραστηριότητας του, ο Φρανκ Άντεργουντ έκανε μια ανάρτηση ως House Of Cards τρολάροντας τη στιγμή της αλήθειας των Κάμερον.

Αυτές είναι έξι πιθανές, πολύ αγαπημένες του ατάκες που μπορεί να απευθύνει στον αξιωματούχο από το Ηνωμένο Βασίλειο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κος Άντεργουντ.

frank gif

“Αρχικά, πρέπει να μάθεις να τραβάς κουπί. Μόνο τότε θα μπορέσεις να πάρεις τιμόνι στα χέρια σου”

“Δεν θα σου επιτρέψω να γίνεις επικίνδυνος”

“Το μόνο πρόβλημα με την κοινή λογική, είναι πως είναι κοινή”

“Η συνείδηση έχει μια αναμφισβήτητη βρώμα- όπως τα κρεμμύδια και η πρωινή αναπνοή. Αλλά ένα ψέμα, βρωμάει περισσότεροι όταν λέγεται από κάποιον που δεν συνηθίζει να λέει ψέματα- είναι σαν κλούβια αυγά και σκατά αλόγου”

“Η πολιτική δεν είναι πια θέατρο, είναι σόου μπίζ. Οπότε ας δώσουμε την καλύτερη παράσταση στην πόλη”

“Ακόμα μισώ τα παιδιά” -άλλωστε ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι παιδί του πατέρα με τις υπεράκτιες δραστηριότητες.

giphy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ