ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν ο Νίξον συνάντησε τον βασιλιά του rock n roll, Έλβις Πρίσλεϊ

Όταν ο Νίξον συνάντησε τον βασιλιά του rock n roll, Έλβις Πρίσλεϊ
Wikipedia

Ο Κέβιν Σπέισι καθιερώνεται ως ο επίσημος fiction πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά το House οf Cards, ο ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη υποδυόμενος τον Νίξον σε μια ταινία που φέρνει ακόμη ένα μύθο ξανά στην επικαιρότητα.

Το Έλβις και Νίξον έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Τribeca της Νέας Υόρκης και έγινε αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια η φωτογραφία με τη μεγαλύτερη ζήτηση από το εθνικό αρχείο των ΗΠΑ που δεν είναι η πρώτη προσελήνωση ούτε καν η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.

Είναι η φωτογραφία με την χειραψία του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον που είχε στο Οβάλ γραφείο με τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Δεκέμβριο του 1970, μετά την συνάντηση που είχαν οι δυο αυτές προσωπικότητες της Αμερικής του 20ου αιώνα.

Ο Κέβιν Σπέισι, που υποδύεται τον Νίξον, ξέρει πώς είναι να είσαι πρόεδρος λόγω του alter ego του Φράνκ Άντεργουντ, αλλά ο Μάικλ Σάνον που παίζει τον Πρίσλεϊ ήταν μόλις τριών χρόνων το 1977 που πέθανε ο ροκ σταρ.

elvis nixon michael shannon kevin spacey1

«Δεν θέλουμε και δεν προσπαθούμε να κάνουμε μία παρωδία», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε ο Σπέισι στο Reuters, επισημαίνοντας ότι πέρασε πολλές ώρες ακούγοντας κασέτες και βλέποντας βίντεο του προέδρου Νίξον.

Ο Σάνον δεν φανταζόταν ποτέ τον εαυτό του στο ρόλο του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ», και όπως δήλωσε είναι μεγάλος θαυμαστής του Έλβις.

«Δεν είχα κασέτες ή οτιδήποτε δικό του, αλλά είμαι πραγματικά ευτυχής που λόγω του ρόλου ερεύνησα τη ζωή του Έλβις, επειδή δεν υπήρξε άλλον σαν κι αυτόν, όχι μόνο όσον αφορά την φήμη του, αλλά και για τον μοναδικό τρόπο που έζησε».

Ο Σάνον άκουσε συνεντεύξεις του «βασιλιά» και επισκέφτηκε το μικρό διαμέρισμα στο Μέμφις, όπου ο Πρίσλεϊ πέρασε τα εφηβικά του χρόνια, ενώ έμαθε και καράτε για να παίξει σε μία σκηνή, κατά την οποία ο Έλβις εκπλήσσει τον Νίξον με τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ