ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To National Geographic παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Θεού με τον Morgan Freeman»

To National Geographic παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Θεού με τον Morgan Freeman»

«Υπάρχει Θεός;» «Από πού προερχόμαστε;» «Γιατί υπάρχει το κακό;» «Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;» Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει, κάθε άνθρωπο, με τους περισσότερους να δίνουν διαφορετική απάντηση.

Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός, Morgan Freeman σε συνεργασία με το National Geographic Channel, ξεκινάει ένα ταξίδι ανά τον κόσμο, για να ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, με σκοπό να αποκαλύψει το νόημα της ζωής, την ύπαρξη του Θεού και να απαντήσει όλα τα μεγάλα, μεταφυσικά ερωτήματα που θα προκύψουν στην αναζήτηση.

Mια αναζήτηση παγκόσμια

«Για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, ταξίδεψα σε 20 περίπου πόλεις, σε 7 διαφορετικές χώρες, πραγματοποιώντας ένα προσωπικό ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων για όλα τα μεγάλα μυστήρια που αφορούν την πίστη», σχολίασε ο Morgan Freeman. «Μεταξύ άλλων, έλαβα μέρος στην προσευχή σε ένα τζαμί στο Κάιρο, έκανα μαθήματα διαλογισμού με τον επικεφαλής ενός Βουδιστικού τάγματος γνωστό για τους μετενσαρκωμένους Λάμα του, συζήτησα για τον Γαλιλαίο με τον επικεφαλής της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών και είδα από κοντά τις πρώτες οδηγίες για τη μεταθανάτια ζωή, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε ιερογλυφικές επιγραφές στις πυραμίδες. Βρήκα απαντήσεις σε μερικά από αυτά τα ταξίδια, αλλά ταυτόχρονα μου δημιούργησαν περισσότερα ερωτήματα. Η μοναδική σταθερά ήταν ότι όλοι θέλουμε να είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου από εμάς τους ίδιους. Και αυτό που έμαθα είναι ότι σίγουρα είμαστε!» σχολίασε.

Κάθε ένα από τα 6 επεισόδια της σειράς «Η Ιστορία του Θεού με τον Morgan Freeman», εστιάζει σε διαφορετική θεματική, επιχειρώντας να αναδείξει όλα όσα μας εμπνέουν αλλά και μας κλονίζουν σχετικά με την πιστή και τη θρησκεία. Aπό τη δημιουργία (υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους θρησκευτικούς μύθους για τη δημιουργία του κόσμου; Πώς συγκρίνονται με την επιστημονική θεωρία και πώς συνδέονται με τη γέννηση του πολιτισμού;) στο κακό (ποια είναι η ρίζα του κακού και πώς έχει εξελιχθεί η ιδέα που έχουμε για αυτό ανά τις χιλιετίες; Υπάρχει πραγματικά ο διάβολος;), τα θαύματα (είναι τα θαύματα αληθινά ή απλά απίθανα συμβάντα, στα οποία ο εγκέφαλός μας προβάλει μια θεϊκή διάσταση;), την Αποκάλυψη και τον θάνατο αλλά και πέρα από αυτόν η σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic αναζητάει απαντήσεις σε οικουμενικά ερωτήματα.

Ο Θεός ανά τον κόσμο

Για να εξερευνήσει κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα, ο Morgan Freeman επισκέφτηκε μερικά από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της ανθρωπότητας, όπως το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, το Δέντρο Bodhi στην Ινδία, τους ναούς των Μάγιας στη Γουατεμάλα και τις πυραμίδες στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, συνεργάστηκε με αρχαιολόγους, για να ανακαλύψει τις χαμένες θρησκείες των προγόνων μας, όπως αυτή του Νεολιθικού οικισμού Τσαταλογιούκ (Çatalhöyük) στην Τουρκία το 7.500 π.Χ. Επίσης, συμμετείχε σε θρησκευτικές εμπειρίες και έθιμα σε όλο τον κόσμο και υπεβλήθη σε επιστημονικά πειράματα, για να εξετάσει το πώς ο κλάδος της νευροεπιστήμης συναντά την παράδοση της θρησκείας.

«Η Ιστορία του Θεού με τον Morgan Freeman» αποκλειστικά στο National Geographic Channel κάθε Κυριακή στις 21:00.

Περισσότερα για τη σειρά στο: storyofgod.natgeotv.com/gr/. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

StoryOfGodWithMorganFreeman 01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ