ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι τελευταίες μέρες του Πρινς

Οι τελευταίες μέρες του Πρινς
REUTERS

Η είδηση του θανάτου του ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστική. Μια ματιά όμως λίγες μέρες πριν, φανερώνει κάποια στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είναι ασφαλές να υποθέσει  κανείς ότι ακόμα και αν ο «πρίγκιπας της ποπ» γνώριζε ότι ο θάνατός του είναι κοντά, δεν θα ήθελε να το μάθουν οι θαυμαστές του.

Ο Πρινς ήταν ο πιο μεγάλος ποπ σταρ της δεκαετίας του ’80, ένας από τους πιο σημαντικούς αμερικάνους μουσικούς των τελευταίων 40 χρόνων και μια ιδιοφυΐα -που, όπως όλες οι ιδιοφυΐες, δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ιδιαιτερότητά του και έχανε το μέτρο. Ένα χαρισματικό άτομο που έγραφε μουσική και στίχους, τραγουδούσε, έπαιζε όλα τα όργανα μόνος του, μάζευε γύρω του ταλαντούχους ανθρώπους που τον πλαισίωναν σε μια «μωβ αυλή» στα στούντιο της Paisley Park. Δημιούργησε έναν ήχο που σημάδεψε τα ’80s με σπουδαίους δίσκους, συναυλίες, ταινίες.

7 Απριλίου, ακυρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις του

Οι θαυμαστές είχαν κάνει ουρά έξω από το θέατρο Atlanta’s Fox, μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ξαφνική είδηση της ακύρωσης των εμφανίσεων του Πρινς. Αμέσως διαδόθηκε ότι ο πρίγκιπας της ποπ πάλευε με τον ιό της γρίπης, ενώ πολλοί από τους θαυμαστές του ανησυχούσαν ότι η υγεία του θα επιδεινωθεί.

14 Απριλίου, η παράσταση συνεχίζεται

Μια εβδομάδα αργότερα, επέστρεψε στη σκηνή για να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις που είχε ακυρώσει με δύο συναυλίες διάρκειας 80 λεπτών. Ήταν μια μικρή εμφάνιση για τα δεδομένα του πρίγκιπα.

Όπως πάντα, ο Πρινς ζήτησε να μην υπάρξει καταγραφή βίντεο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Οι φωτογραφίες εκείνης της ημέρας, είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του. Το γεγονός αυτό δείχνει το σεβασμό που του έδειχνε ο κόσμος, στο να σέβεται τις επιθυμίες του.

15 Απριλίου, μια επείγουσα προσγείωση

Καθώς επέστρεφε πίσω στη Μινεσότα μετά την παράσταση, o Πρινς είχε συμπτώματα αδιαθεσίας και το ιδιωτικό αεροσκάφος του καλλιτέχνη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ιλινόις έτσι ώστε να λάβει ιατρική θεραπεία για συμπτώματα γρίπης.

Ένας εκπρόσωπος του, βγήκε την επομένη και δήλωσε ότι «είναι καλά, έχει επιστρέψει στο σπίτι». Δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση για το συμβάν.

16 Απριλίου, το πάρτι στο Paisley Park

Ο πάντα επαγγελματίας πρίγκιπας ανέκαμψε, για μια ένα μικρό εορτασμό προς τιμήν των οπαδών του στο Paisley Park, το σπίτι και στούντιο ηχογράφησής του στα προάστια της Μινεσότα.

Ο σταρ συχνά διοργάνωνε πάρτι, αργά το βράδυ στο σπίτι του. Δεν ήταν απλά ένας οικοδεσπότης εκείνη τη μέρα αλλά και ένας περφόρμερ. «Αυτό ήταν ένα ευχαριστώ για τον καλό καιρό, και για όλη την αγάπη και την υποστήριξη σας», έγραψε ο ίδιος στο twitter.

17 Απριλίου, νοιώθοντας «αναζωογονημένος»

Ο τραγουδιστής απάντησε σε θαυμαστή του στο twitter, που παρακολούθησε την παράσταση του με τα χάσταγκ #FeelingRejuvenated #FeelingInspired και #FeelingLoved, για να δείξει ότι είναι καλά στην υγεία του και ξεκουράζεται.

19 Απριλίου, παρακολουθώντας μια παράσταση

Ο Πρινς παρακολούθησε μια συναυλία στο Dakota Jazz Club & Restaurant, της Μινεάπολη, την Τρίτη, σύμφωνα με τον Λούκας Χάρινγκτον (Lucas Harrington). Δεν υπήρξςε ωστόσο κάποια εμφάνιση στη σκηνή.

21 Απριλίου, ο κόσμος χάνει ένα θρύλο

Ένας άντρας κάλεσε την άμεση δράση το πρωί της Πέμπτης, από το σπίτι του πρίγκιπα, αφού βρήκε ένα πτώμα στο ασανσέρ του σπιτιού-στούντιο του. «Ένας άνθρωπος κείτεται νεκρός...», είπε ο άντρας, ταραγμένος στο τηλέφωνο, καθώς πάλευε να βρει μια διεύθυνση για να δώσει στις Αρχές.

Οι άμεσες δυνάμεις έσπευσαν στον τόπο και αναγνώρισαν το πτώμα του Πρινς.

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία. Η αυτοψία όπως έγινε γνωστό, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Prince's last days: Health scares, thrilling shows, purple pianos

By Emanuella Grinberg, CNN

http://edition.cnn.com/2016/04/22/entertainment/prince-last-days/index.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ