ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βρήκε η αστυνομία την Sinead O' Connor - Είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή (upd)

Βρήκε η αστυνομία την Sinead O' Connor - Είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή (upd)
EPA

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση αναζήτησης της γνωστής τραγουδίστριας, καθώς την εντόπισαν ασφαλή οι αρχές, σύμφωνα με το Reuters. H Sinead O’Connor δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τραγουδίστρια έφυγε από το προάστιο για να κάνει μία βόλτα με το ποδήλατό της, την Κυριακή 6 π.μ. (τοπική ώρα) και από τότε δεν είχε επιστρέψει, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters. Οι αρχές δέχθηκαν την κλήση ενός προσώπου του περιβάλλοντος της τραγουδίστριας που εξέφραζε την ανησυχία του για το αν είναι καλά και για το πού βρίσκεται.

«Το αστυνομικό τμήμα του Ούιλμετ προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση της υγείας της Sinead O’Connor», λέει το δελτίο τύπου του τμήματος. «Η O’Connor σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε από την περιοχή για να κάνει βόλτα με το ποδήλατό της στις 6 π.μ. και εκ τότε αγνοείτο. Μέχρι στιγμής ένας καλών έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάστασή της και δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες», ανέφερε νωρίτερα σε δημοσίευμά του το CNN.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η τραγουδίστρια έλαβε ιατρική θεραπεία μετά από ένα μήνυμά της για λήψη υπερβολικής δόσης ναρκωτικών που δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο κωμικός Arsenio Hall κατέθεσε αγωγή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της O’Connor για δυσφήμηση, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδινε ναρκωτικά στον Prince.

Η Sinead Marie Bernadette O’Connor (γεννήθηκε το 1966 στο Δουβλίνο), είναι ιρλανδικής καταγωγής και έγινε παγκοσμίως γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με το ντεμπούτο άλμπουμ της «The Lion and the Cobra». H Ο’Connor έφτασε στο απόγειο της δόξας της το 1990 με το τραγούδι «Nothing Compares 2 U», το οποίο έγραψε ο Prince.

Από τότε και μόλις σταθεροποίησε την καριέρα της στο τραγούδι, αντιμετώπισε πολλές αντιπαραθέσεις εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων της περί οργανωμένης θρησκείας, δικαιωμάτων των γυναικών, κακοποίηση παιδιών, πολέμου.

Η πιο διάσημη και εμπρηστική μουσική διαμαρτυρία της ήταν έναντι της Καθολικής Εκκλησίας. Τραγουδώντας το «War» του Bob Marley στο Saturday Night Live του MTV το 1992, ολοκλήρωσε την ερμηνεία της λέγοντας «Fight the real enemy»(πολεμήστε τον αληθινό εχθρό) και σκίζοντας φωτογραφία του τότε Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

Εκτός των εννέα σόλο άλμπουμ της, το έργο της περιλαμβάνει πολλά single, τραγούδια για ταινίες, συνεργασίες με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε πολλές συναυλίες με για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η καλλιτέχνιδα είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι υπήρξε θύμα σεξουλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδί και είχε επικρίνει με δριμύτητα την καθολική Εκκλησία για το θέμα της προστασίας των ανηλίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ