ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Κλερ Άντεργουντ απαίτησε ίσο μισθό με τον Πρόεδρο

Η Κλερ Άντεργουντ απαίτησε ίσο μισθό με τον Πρόεδρο

Κανείς δεν μπορεί, και κυρίως δεν πρέπει, να στριμώξει την Κλερ Άντεργουντ.

Η ηθοποιός Ρόμπιν Ράιτ είναι απαιτητική, μαχητική και παλεύει για τα ίσα δικαιώματα στον εργασιακό χώρο και κυρίως τη μισθολογική κλίματα στη βιομηχανία της, αυτή του θεάματος. Μάλιστα, απειλεί με αποχώρηση όταν δεν κερδίσει όσα και ο άντρας συμπρωταγωνιστής της, είπε σε συνέντευξη της στο Κέντρο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

“Καθώς έψαχνα τη δημοτικότητα και την επιρροή του χαρακτήρα μου, είδα ότι η κλερ Άντεργουντ είχε μέρισμα στην τηλεθέαση. Αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ” είπε. “Toυς είπα ότι αν δεν με πληρώσουν όσα αξίζω θα μιλήσω δημόσια” πρόσθεσε αποδεικνύοντας ότι είναι ιδανική γυναίκα για τον ιδανικό ρόλο γνωρίζοντας να διαπραγματεύεται το δίκαιο για την ίδια.

Σύμφωνα με το Business Insider ο Κέβιν Σπέισι κέρδισε μισό εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο το 2014 στη δημοφιλή σειρά του Netflix, ενώ η Ρόμπιν Ράιτ 420.000 δολάρια. Τα 80.000 δολάρια στο μισθό τους ήταν κάτι που η Ράιτ επέμεινε να διορθωθεί και το κατέφερε.

house of card quotes114

Η ηθοποιός που έχει σκηνοθετήσει αλλά και εκτελέσει χρέη executive παραγωγού στη σειρά του Netflix είναι η τελευταία γυναίκα του Χόλιγουντ που συμμετέχει στο διάλογο για τον εργασιακό σεξισμό.

Oι μαχήτριες του Χόλιγουντ

Ακολουθώντας τα παραδείγματα της Πατρίσια Αρκέτ, της Τζένιφερ Λόρενς, της Ρις Ουίδερσπουν και της Σάντρα Μπούλοκ (όλες τους έχουν καταγγείλει την ανισότητα στις αμοιβές της showbiz) η Ρόμπιν Ράιτ μίλησε για την ανάγκη του να κερδίζει όσα της αξίζουν.

“Όταν μεγάλωνα τα παιδιά μου (σσ. τα χρόνια που ήταν παντρεμένη με τον Σον Πεν), δεν μπορούσα να δουλέψω αρκετά, ούτε να γεμίσω τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Εάν δεν έκανες τέσσερις ταινίες το χρόνο, όπως η Νικόλ Κίντμαν και η Κέιτ Μπλανσέτ, σε ξεχνούσαν. Γινόσουν αυτόματα μια ερμηνεύτρια Β’ διαλογής” πρόσθεσε.

“Κάνω comeback στα 50 μου” είπε η Ρόμπιν Ράιτ που είναι περισσότερο Κλερ Άνετργουντ από όσο θα περίμενε κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ