ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βρίσκετε αυτή τη φωτογραφία ενοχλητική; Το Facebook σε πόλεμο για ένα οικογενειακό πορτρέτο

Βρίσκετε αυτή τη φωτογραφία ενοχλητική; Το Facebook σε πόλεμο για ένα οικογενειακό πορτρέτο

Το πορτρέτο ενός πατέρα αγκαλιά με το γιο του διχάζει τα κοινωνικά δίκτυα και ο πόλεμος στο Facebook καλά κρατεί.

Όταν η φωτογράφος και μητέρα του παιδιού Heather Whitten έκανε την ανάρτηση του οικογενειακού στιγμιότυπου δεν περίμενε ότι θα προκαλέσει τόσα μαζικά, αμφίσημα συναισθήματα.

Η λήψη τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2014 και απαθανατίζει τον Thomas, σύζυγο και πατέρα του Fox, καθώς τον καθησυχάζει μέσα στο μπάνιο μετά από δηλητηρίαση από σαλμονέλα.

“O Thomas είχε περάσει αρκετές ώρες στο ντους μαζί του, προσπαθώντας να κρατήσει τον πυρετό του χαμηλά και να σταματήσει για λίγο τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούσαν. Ήταν μια ισχυρή στιγμή για εμάς ως γονείς.
Όπως κάθισα στο ντους με τους δύο αυτούς απέναντί μου, ήμουν απλά συγκλονισμένη με τη σκηνή μπροστά μου. Αυτός ο άνθρωπος. Αυτός ο σύζυγος και σύντροφος και πατέρας. Ήταν τόσο υπομονετικός και τόσο τρυφερός και τόσο ισχυρός με το μικροσκοπικό γιο μας στην αγκαλιά του. Διαβεβαίωνε τον Fox, ότι θα είναι όλα εντάξει και ότι ο ίδιος θα αναλάβει τη φροντίδα του. Ήταν τόσο σταθερός και τόσο ειλικρινής” σχολίασε η Whitten.

“Oι περισσότεροι έμειναν στη γύμνια” προσθέτει για τις αντιδράσεις αλλά και τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τη λήψη που ανεβαίνει όσες φορές κατεβαίνει από το newsfeed του Facebook.

H Whitten παραδέχεται ότι έκανε ένα λάθος. Η φωτογραφία ήταν πολύ προσωπική για να τη μοιραστεί. “Δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικό... Δεν φαίνονται ούτε τα επίμαχα σημεία..." λέει.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

KELLI

Facebook/The barefoot mum

Ένα μήνα πριν, η Kelli Bannister από την Αυστραλία έκανε μια ανάλογη ανάρτηση. Μητέρα η ίδια, αγκαλιάζει την κόρη της Summer, μια οικογενειακή στιγμή που απαθανάτισε ο πεντάχρονος γιος της στο smartphone της.

Η φωτογραφία αυτή δεν καταγγέλθηκε ποτέ και δεν προκάλεσε την οργή και το διχασμό των Whitten.

To Facebook απολογήθηκε για το αρχικό κατέβασμα της φωτογραφίας.

Μέχρι σήμερα το διαδίκτυο δεν ξέρει πώς να αντιδράσει σε αυτή την οικογενειακή στιγμή που έκανε κάποιους χρήστες να μιλήσουν για παιδική πορνογραφία υπενθυμίζοντας ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας, εγκράτειας και αναφορών.

To debate συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ