ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Twitter κλείδωσε το λογαριασμό του Κάνιε Ουέστ - Για αντισημιτικά σχόλια

Το Twitter κλείδωσε το λογαριασμό του Κάνιε Ουέστ - Για αντισημιτικά σχόλια
Και ο λογαριασμός της West στο Instagram περιορίστηκε για παραβίαση των πολιτικών της εταιρείας ΑP Photo

Το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του ράπερ Κάνιε Ουέστ λόγω ενός αντισημιτικού tweet που δημοσίευσε.

Στο tweet που αφαιρέθηκε έκτοτε, ο Ουέστ έγραψε: «I’m a bit sleepy tonight but when I wake up I’m going death con 3 On JEWISH PEOPLE». Είναι αδιευκρίνιστο εάν εννοούσε ότι θα περιέλθει σε αυξημένη στάση άμυνας εναντίον των Εβραίων, ή ότι θα επιδιώξει τη θανατική τους καταδίκη, σε κάθε περίπτωση όμως, το σχόλιο πέρα από ρατσιστικό είναι και φριχτό, με δεδομένα τα όσα συνέβησαν στους Εβραίους κατά το Β'ΠΠ.

Ο Ουέστ κατηγορεί τους Εβραίους ότι τον συκοφάντησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υπονομεύοντας την καμπάνια του για την προεδρία των ΗΠΑ. «Παιδιά έχετε παίξει μαζί μου και προσπαθήσατε να μαυρίσετε όποιον αντιτίθεται στην ατζέντα σας», συνέχισε ο Ουέστ στην ίδια ανάρτηση, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει σε ποιούς απευθυνόταν.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε στο CNNi ότι ο λογαριασμός κλειδώθηκε λόγω παραβίασης των πολιτικών της πλατφόρμας.

Το tweet έχει αντικατασταθεί στο λογαριασμό από ένα μήνυμα από την εταιρεία που εξηγεί: «Αυτό το tweet παραβίασε τους κανόνες του Twitter». Ο εκπρόσωπος δεν είπε ακριβώς ποια πολιτική παραβιάστηκε, αλλά έστειλε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στους κανόνες του Twitter, οι οποίοι περιλαμβάνουν οδηγίες κατά της ρητορικής μίσους.

Το Twitter δεν είπε για πόσο καιρό θα κλειδωθεί ο λογαριασμός ή πότε ο χρήστης θα μπορούσε να κάνει ξανά tweet. Και ο λογαριασμός της West στο Instagram περιορίστηκε για παραβίαση των πολιτικών της εταιρείας, δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο CNNi.

Την περασμένη εβδομάδα, στο Παρίσι και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, ο Ουέστ εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με το λόγκο «white lives matter» («οι λευκές ζωές έχουν σημασία»), προκαλώντας πλήθος αρνητικών αντιδράσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ