ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Είσαι ένας κήρυκας του μίσους»: Επιζήσας του Bataclan επιτίθεται στους Eagles Of Death Metal

«Είσαι ένας κήρυκας του μίσους»: Επιζήσας του Bataclan επιτίθεται στους Eagles Of Death Metal
Facebook/ Egles of Death Metal

O τραγουδιστής των Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, ένας επιζών της τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο του Le Bataclan στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου προκαλεί.

Σε συνέντευξη του τις προηγούμενες εβδομάδες εξόργισε όσους επιβίωσαν της βραδιάς που κόστισε τη ζωή σε 89 θεατές καθώς ο Hughes υπονόησε ότι οι securities του La Bataclan είχαν συνωμοτήσει με τους τρομοκράτες. Λίγο αργότερα ο υπερασπιστής της οπλοκατοχής Ηughes ζήτησε συγγνώμη για όσα είπε.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο περιοδικό Taki, ο Hughes επανέλαβε τον ισχυρισμό του και είπε ότι είδε "τους Μουσουλμάνους να γιορτάζουν στο δρόμο τη σφαγή κατά τη διάρκεια της επίθεσης... Πώς ήξεραν τι συνέβαινε; Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός!" ισχυρίστηκε.

2016 05 27 1639

Η αντίδραση ήταν άμεση από δύο μουσικά φεστιβάλ της Γαλλίας που αποφάσισαν να ακυρώσουν στους Eagles of Death Metal τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Σήμερα μια ανοιχτή επιστολή που αναρτήθηκε στο Facebook από έναν Μουσουλμάνο που επιβίωσε της επίθεσης του Le Bataclan απευθύνεται στον Hughes, σπάζοντας κόκαλα.

Ο Ismael El Iraki που έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την τραγωδία και την προσπάθεια του να συνεχίσει να αγαπά τη ζωή και τις ροκ συναυλίες, ακόμη και μετά την 13η του Νοεμβρίου, απευθύνεται στον Hughes για την "γεμάτη γλίτσα, συνέντευξη του" και τον κατηγορεί για "ηλιθιότητα" και "ρατσισμό".

"Ισχυρίζεσαι ότι η ασφάλεια του χώρου ήταν μέσα στο κόλπο και προειδοποιούσαν για το χτύπημα τους Άραβες εκεί μέσα" γράφει. "Προφανώς, η μεγάλη, σατανική Μουσουλμανική συνωμοσία με προσπέρασε. Ανάθεμα τους, ξέχασαν να με προειδοποιήσουν για να τη γλιτώσω. Επίσης λησμόνησαν να προειδοποιήσουν την Djamila και κάθε άλλο Άραβα που πυροβόλησαν και σκότωσαν εκείνο το βράδυ Ξέχασαν να πουν στη συνάδελφο μου από το Μαρόκο, την Amin, να φύγει για να γλιτώσει το θάνατο εκείνη τη νύχτα".

Στη συνέχεια η ανοιχτή επιστολή αναφέρεται σε έναν ήρωα της βραδιάς, έναν Μουσουλμάνο που βοήθησε κόσμο να ξεφύγει και μετά επέστρεψε για να σώσει ακόμη περισσότερους.

2016 05 27 1640

"Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι ότι δεν συνειδητοποιείς καν ότι πολλοί από εμάς χρωστάμε τη ζωή μας σε έναν Μουσουλμάνο. Το όνομα του είναι Didi και άνοιξε την αριστερή μπροστινή πόρτα του χώρου για να βγούμε πολλοί από εμάς στο δρόμο. Και μετά, αν και ο ίδιος ήταν ασφαλείς εκεί έξω επέστρεψε μέσα στο La Bataclan. Ήθελε να σώσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Άνοιξε την επάνω έξοδο και άφησε ακόμη περισσότερους να τρέξουν στη σωτηρία τους. Αυτός ο τύπος, δεν ήταν καθόλου σαν εσένα. Ή εμένα.

Ήταν ένας ήρωας. Ένας άοπλος, αποφασισμένος, πραγματικός ήρωας που τώρα απολαμβάνει τις προσβολές σου με τα ρατσιστικά, απεχθή σχόλια σου. Εσύ, που δεν είσαι καν ήρωας. Εσύ που είσαι, ακριβώς σαν κι εμένα, ένας κανονικός τύπος που έτυχε να βρεθείς σε μια εφιαλτική κατάσταση και έκανες ό, τι μπορούσες για να βγεις αλώβητος από αυτή".

2016 05 27 1638 copy

Η επιστολή καταλήγει με μια έκκληση προς τον Hughes.

"Το rock 'n' roll είναι αγάπη, ΑΓΑΠΗ! Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Έχεις γίνει ένας ιεροκήρυκας του μίσους αδελφέ...

Ελπίζω να συνειδητοποιήσεις πόσο λάθος είναι όλες αυτές οι μ&%#κίες που ξεστομίζεις, ελπίζω να καταλάβεις όλο το κακό που κάνεις".

Ολόκληρη η επιστολή του Ismael El Iraki εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ