ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εφηβικές ερωτικές επιστολές του Μπομπ Ντίλαν πουλήθηκαν για 650.000 δολάρια

Εφηβικές ερωτικές επιστολές του Μπομπ Ντίλαν πουλήθηκαν για 650.000 δολάρια
AP Photo

Εφηβικά ερωτικά γράμματα του Μπομπ Ντίλαν πουλήθηκαν για 669.875 δολάρια σε δημοπρασία.

Η παρτίδα αποτελείται από 42 γράμματα που έγραψε ο Ντίλαν –τότε Ρόμπερτ Ζίμερμαν– προς την αγαπημένη του στο γυμνάσιο, Μπάρμπαρα Αν Χιούιτ. Οι επιστολές εκτείνονται σε 150 χειρόγραφες σελίδες.

Το «άνευ προηγουμένου αρχείο» πουλήθηκε από την RR Auction, έναν οίκο δημοπρασιών με έδρα τη Βοστώνη που ειδικεύεται σε αναμνηστικά διασήμων.

Το 1958, ο νεαρός Ζίμερμαν ονειρευόταν ήδη να αλλάξει το όνομά του και να πουλήσει ένα εκατομμύριο δίσκους, φιλοδοξίες που μοιραζόταν με την Χιούιτ στα γράμματά του.

Έγραφε για την προετοιμασία του για το τοπικό σόου ταλέντων, μοιράστηκε μικρά κομμάτια ποίησης και διαρκώς εξέφραζε την αγάπη του για την κοπέλα, σύμφωνα με την RR Auction.

Η παρτίδα περιλαμβάνει επίσης μια υπογεγραμμένη κάρτα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τον Ντύλαν και ένα ανυπόγραφο χειρόγραφο σημείωμα.

Η Χιούιτ, γεννημένη το 1941, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Χίμπινγκ της Μινεσότα, κατά τα πρώτα της εφηβικά χρόνια, σύμφωνα με την RR Auction. Εκεί γνώρισε τον Ντίλαν στο μάθημα ιστορίας του γυμνασίου.

Ο ερωτοχτυπημένος Ντίλαν έγραφε ατελείωτα στην τότε αγαπημένη του @AP Photo

Το πρώτο ραντεβού του ζευγαριού ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 1957. Συνέχισαν την ανταλλαγή επιστολών τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 1959. Οι επιστολές της Χιούιτ από τον Ντίλαν παρέμειναν στην κατοχή της μέχρι το θάνατό της το 2020, είπε ο οίκος δημοπρασιών.

Bob Dylan’s teenage love letters sell for over $650,000 at auction, Zoe Sottile, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ