ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Alexandra Andresen: Η νεότερη δισεκατομμυριούχος του 2016 θέλει να είναι πάντα διακοπές στην Ελλάδα

Alexandra Andresen: Η νεότερη δισεκατομμυριούχος του 2016 θέλει να είναι πάντα διακοπές στην Ελλάδα

Το περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια κατάταξη του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη και η κληρονόμος από τη Σκανδιναβία βρίσκεται στην κορυφή.

Η Alexandra Andresen, ετών 19, αξίζει $1.2 δισεκατομμύρια. Η περιουσία της κληροδοτήθηκε το 2007 όταν ο πατέρας της, Johan Andresen, της έκανε δώρο ζωής το 42% των μετοχών της οικογενειακής ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων, Ferd.

Ίσο μερίδιο κληροδοτήθηκε και στην αδελφή της, Katharina, η οποία είναι η δεύτερη νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο πίσω από την Alexandra. Η Κatharina είναι 20 ετών.

Ωστόσο, αν και θα μπορούσε να είναι μια ακόμη γόνος που απολαμβάνει τον πλούτο για τον οποίο δεν κόπιασε, η Adresen ζει μια απλή, συγκροτημένη ζωή.

Έχοντας το ίδιο πάθος με την τελευταία της ελληνικής δυναστείας, την Αθηνά Ωνάση, είναι μια καταξιωμένη αναβάτης που κερδίζει τρόπαια στο άθλημα της ιππασίας.

Οι γονείς της της έμαθαν να αποταμιεύει και να είναι ταπεινή. Ακολουθώντας την παραίνεση τους, αν και αξίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, η Alexandra Andresen αγόρασε το πρώτο της, και δη μεταχειρισμένο, αυτοκίνητο της μαζεύοντας χρήματα από το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι της.

Αυτή είναι μια βουτιά στη ζωή της μέσα από το Instagram.

andresen greece1

Γεννήθηκε το 1997 στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου και μεγάλωσε. Εϊναι ερωτευμένη με τη φύση του τόπου της.

https://www.instagram.com/p/p

Ο πατέρας της είναι ο Johan Andresen, γιος του βιομηχάνου Johan Henrik Andresen και της Marianne Ebba Therese Bielke. Η οικογένεια Andresen απόκτησε τα χρήματά της σε βάθος χρόνου εκμεταλλευόμενη εμπορικά καπνά. Η καπνοβιομηχανία Tiedemanns ανήκε στην οικογένεια μέχρι και το 2005. Σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση Ferd δραστηριοποιείται στα χρηματοοικονομικά με επενδύσεις αντισταθμιστικών κεφαλαίων (hedge funds). H Ferd ορίζει τα σκανδιναβικά χρηματιστήρια.

andre

Την μεγάλωσε η μητέρα της, Kristin που είχε λόγο στην εκπαίδευση και την ανατροφή της. Στη φωτογραφία η μητέρα της στα χρόνια της νιότης της.

https://www.instagram.com/p/p

Μεγάλωσε ανάμεσα στα ζώα. Γράφει η ίδια: "Συνηθίζαμε να φέρνουμε στο νησί όπου είχαμε το εξοχικό μας τα πόνι μας. Ο Πινόκιο (Pinto) και η Spike κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα στο κτήμα".

https://www.instagram.com/p/p

Ο πατέρας της πώλησε την καπνοβιομηχανία Tiedemanns στην Skandinavisk Tobakskompagni για περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, μεταφέρει από ένα 42% της Ferd στις απογόνους του, Alexandra και Katharina. Tότε η Alexandra ήταν 10 ετών.

https://www.instagram.com/p/p

Η Alexandra Andresen αγάπησε την ιππασία από πολύ μικρή, όπως και η δεύτερη νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου αδελφή της.

https://www.instagram.com/p/p

Πλέον είναι επαγγελματίας αναβάτης. Η Αlexandra έχει βραβευθεί τρεις φορές στους αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας της χώρας της.

https://www.instagram.com/p/p

Σήμερα η εταιρία Kingsland είναι η χορηγός στις εμφανίσεις της, δένοντας το μύθο της, μαζί της.

https://www.instagram.com/p/p

Αν και κληρονόμοι ανομολόγητης περιουσίας, καμία από τις δύο δεν απαιτείται να ασχοληθεί με τον οικογενειακό επιχειρηματικό κολοσσό. Ο πατέρας τους δεν θεωρεί απαραίτητη την ενασχόληση τους με την Ferd, είπε σε συνέντευξη του στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten το 2015. Για την ίδια, η περιουσία και το επώνυμο της, την αγχώνουν.

https://www.instagram.com/p/p

"Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη. Κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι δεν έχω κάνει για να μου αξίζει όλο αυτό. Θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη της Ferd και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Πρέπει να βρω ένα τρόπο να δώσω κάτι πίσω. Είναι δύσκολο" είπε η ίδια στο ιστολόγιο της οικογενειακής επιχείρησης όπου και φιλοξενήθηκε συνέντευξη της.

"Το γεγονός ότι η οικογένειά μου έχει πόρους μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στην ιππασία, ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο. Αλλά τα χρήματα δεν σου εξασφαλίζουν την επιτυχία" πρόσθεσε.

Η ζωή της είναι απλή. Ναι, η Adresen, θα συνεχίσει να θέλει να είναι για πάντα διακοπές στην Ελλάδα που αγαπάει.

alexandra greece

Θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί.

https://www.instagram.com/p/p

Θα γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο με τον 24χρονο σύντροφο της, Joachim Tollefsen, -ο ίδιος ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες.

https://www.instagram.com/p/p

Όμως αυτό που η ίδια θέλει είναι να είναι μια γυναίκα που όταν μεγαλώσει θα γράψει ιστορία ως αναβάτης κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο.

https://www.instagram.com/p/p

Για σήμερα ας είναι απλά η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου για το 2016 σύμφωνα με το Forbes.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ